Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BATI TRAKYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BATI TRAKYA’DA COŞKUYLA KUTLANDI

14
0

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yıldönümü nedeniyle Gümülcine’de düzenlenen resepsiyona Batı Trakya Türk azınlığı mensuplarının yanısıra, bölgedeki Yunanlı yetkililer de büyük ilgi gösterdi. Gümülcine’nin Chris & Eve Oteli’nde gerçekleşen kabul törenine ev sahipliği yapan Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve eşi Nurel Şener hanımefendi yaklaşık iki bin davetliyi kabul ettiler.

Böylece Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü Batı Trakya’da da coşkuyla kutlanmış oldu. 29 Ekim Salı günü Gümülcine’de düzenlenen resepsiyona çok sayıda soydaş ve Yunanlı yetkili katıldı.

Resepsiyona katılan konukları başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Muavin Konsoloslar Alper Atak, Murat Ertaş ve diğer konsolosluk görevlileri karşıladılar.

29 Ekim 2013 Salı akşamı düzenlenen Cumhuriyet resepsiyonuna Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf, Bölge Genel Sekreterliği Temsilcisi, Danışma Kurulu üyeleri, belediye başkanları, eski milletvekilleri, Batı Trakya Türk Azınlık dernekleri başkanları ve yöneticileri, il ve belediye meclis üyelerinin yanısırı, çok sayıda soydaş katıldı.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş resepsiyonuna Yunanistan birinci lig takımlarından Pantrakikos’da futbol oynayan Deniz Baykara da katıldı.

“Türk-Yunan dostluğuna uzun ömürler diliyorum.”

Son olarak T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener yerel basına, günün anlam ve önemini belirten kısa bir açıklamada bulundu. Başkonsolos Şener şunları söyledi:

“İki komşu ülkenin arka arkaya, dün Yunanistan’ın işgale meydan okuyuşunun 73. yıl dönümünü kutladık. Ben Yunanistan’ın bu ulusal destanını ‘OHİ’ bayramını tekrar kutluyorum. Bugün de eski Yunanistan Başbakanı Venizelos’un, Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterdiği Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. Yıldönümü. Ayrıca bugün Avrupa ve Asya deniz hattıyla birbirine bağlanmış oldu ve bunun gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Türk-Yunan dostluğuna uzun ömürler diliyorum.

 

 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz