Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 28 EKİM KUTLAMALARI ÖNCESİ ‘ALTIN ŞAFAK’ GERGİNLİĞİ

28 EKİM KUTLAMALARI ÖNCESİ ‘ALTIN ŞAFAK’ GERGİNLİĞİ

17
0

Orta Makedonya Bölge Sekreteri Apostolos Cicikostas’ın, 28 Ekim milli günü (Ohi Bayramı) kutlamaları kapsamında Selanik’te yarın yapılacak askeri resmigeçide aşırı milliyetçi Altın Şafak (Hrisi Avgi) milletvekillerini davet etmesi siyasi çevreler arasında gerginliğe neden oldu.

Cicikostas’ın bu konudaki kararına tepki gösteren Demokratik Sol Parti Dimar ve Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, Altın Şafaklı milletvekillerinin resmigeçit törenine katılmaları durumunda şeref tribününde yer almayacaklarını açıklarken, Cicikostas’ın kararını savunma amaçlı yaptığı açıklaması, hükümet ortağı PASOK ve Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoğlu tarafından sert tepkiyle karşılandı.

Cicikostas’ın, eski bakanlarından Akis Çohacopulos’un mahkumiyeti nedeniyle PASOK’un da bir suç örgütü sayılabileceğini ima ettiği açıklamasına tepki gösteren PASOK, “demokratik ahlak eksikliği ve aşırı aptallık” nedeniyle Cicikostas’ın acilen görevden alınmasını istedi.

PASOK açıklamasında, Cicikostas’ın bu açıklamasıyla “PASOK’a karşı kurnazlık yaptığını zannederek, Altın Şafak’ın Nazi mantığını özümsediği ve ait olduğu Yeni Demokrasi Partisi’ne hakaret ettiği” ifade edildi.

Sözcü Kedikoğlu ise “Gaf yapan bir kişinin, bunu başka bir gafla düzeltmeye çalışmasının en kötüsü olduğunu” ifade ederek, Cicikostas’ın hatasını düzeltmesini istedi.

Resmigeçit töreninde arbede

Bu arada, 28 Ekim “Ohi” günü kutlamaları kapsamında Selanik’te bugün düzenlenen öğrencilerin resmigeçit töreni sırasında, hükümeti protesto eden eğitim görevlileri ile polis arasında gerginlik yaşandı.

Kent merkezindeki Navarino meydanında toplanan öğretmenlerin resmigeçit sırasında tören alanına girerek şeref tribününe yaklaşmak istemesi üzerine çevik kuvvet ekipleri müdahale etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz