Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 26 YAŞINDA YAŞAMINA SON VEREN KIZIN BABASINDAN ANNE BABALARA MESAJ: “EVLATLARINIZA SAHİP...

26 YAŞINDA YAŞAMINA SON VEREN KIZIN BABASINDAN ANNE BABALARA MESAJ: “EVLATLARINIZA SAHİP ÇIKIN!”

18
0

26 yaşında yaşamına son veren kızın babasından Batı Trakya’da anne babalara mesaj: “Evlatlarınıza sahip çıkın!”

Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı yine bir genç kızımızın intihar haberiyle sarsıldı. Gümülcine’ye bağlı Kalanca (Nea Kalisti) köyünden olan 26 yaşında Üniversite öğrencisi Z. O. 4 Temmuz 2018 Çarşamba sabahı evlerinin yanındaki saçakta intihar ederek yaşamına son verdi.

BİRLİK Gazetesi olarak, Gümülcine Belediyesi Kalanca köyü muhtarı olan acılı baba Özcan Osman’a başsağlığı dileklerimizi iletmek üzere köyde ziyaret ettik. Acılı baba bizim aracılığımızla Batı Trakya’daki tüm anne babalara mesaj gönderdi ve “Evlatlarınıza sahip çıkın!” dedi.

Girit’te ekonomi bölümünde okuyan ve mezun olması için 15 dersi bulunan Z.O. tatil nedeniyle köyüne geldi. Ancak harçlığını kazanmak üzere yeniden Girit’e gitmek istediğini söylese de ona gözü gibi bakan ailesi “biz seni bakıyoruz, neyin eksik” diyerek Girit’e dönmesine razı kalmadı ve Z.O. anne babasını dinleyerek köyde kaldı.

Ancak ne olduysa bu sabah oldu ve aileye acı haberi Z. O’nın abisi verdi. Sabah erken tarlaya gitmek üzere uyanan ağabey kız kardeşini saçakta bu halde görünce şok geçirdi ve derhal durumu babasına bildirdi. İşte o anda baba ve tüm aile yıkıldı. Gelinlik giyecek yaşta olan biricik kızları bugün ikindi namazında kefen giyerek son yolculuğuna uğurlanacak.

“Evlatlarınıza sahip çıkın!”

Baba Özcan Osman, BİRLİK Gazetesi’nden İlhan Tahsin’e şunları söyledi.

“Bizim evimize ateş düştü, başka ailelere de düşmesin diye herkese çağrıda bulunuyorum. Evlatlarına sahip çıksınlar. Biz buradan hepimiz onları okumaya gönderiyoruz, ancak arkasını aramıyoruz. Anne babalar şunu yapsınlar, haber vermeden ani baskınlarla çocuklarının durumunu denetlesinler, tavsiyem bu. Biz bunu yapmıyoruz. Çocuklarımızı büyük şehirlere gönderiyoruz ve arkasını aramıyoruz. Onun için kabahat bizim, kimsenin değil. Tekrar ediyorum; güvenmesinler ve aileler evlatlarına sahip çıksınlar.”

Göreve davet!

BİRLİK Gazetesi olarak bir kez daha yazıyoruz ve Batı Trakya’da kurum ve kuruluşları göreve davet ediyoruz. Psikologlardan ve din görevlilerinden oluşan bir genç ekip Yunanistan’da değişik bölgelerde Üniversite eğitimi alan gençlerimizi belirli dönemlerde ziyaret ediniz. Onlarla bire bir görüşerek dertlerini ve korkularını dinleyiniz.

Kısacası, küçük bir yerleşim biriminden (köylerden ve küçük kasabalardan) deniz deryalara giren ve bir türlü çıkış bulamayan gençlerimizi intiharın eşiğinden kurtarmak üzere harekete geçiniz.

Batı Trakya’da etkinliklerde boy boy fotoğraflar çektirerek reklamı bırakınız artık. Azınlık gidiyor beyler! Ama nereye? Birşeyler yapın artık. Çok yazdım çizdim, ama malesef halen kulaklarınızı tıkıyorsunuz. Yapmayın, yazıktır yazıkkk!!!!

“Bize İlhan Tahsin mi yol gösterecek, ne yapacağımızı bize o mu söyleyecek” kompleksinden kurtulun. Kötü giden duruma el atın. Ben yıllardan beri neredeyse tüm Yunanistan’ı dolaşıyorum ve gittiğim şehirlerde Azınlık öğrencilerini de azıcık olsun görüyorum. Durum hiçte sizin buradan baktığınız gibi değil. Onun için elinizi çabuk tutun. Yunanistan’da Üniversitelere gidenler de bizim Azınlığımızın birer ferdi, birer parçası. Olaya değişik açıdan bakmayı bırakın artık. 

Kısacası, olaya sadece dinimize uymayan basit bir intihar vakası olarak bakmayı bırakın!!!

   

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz