Ana Sayfa Türkiye | Dünya Video Haber Genel 25 Mart Bağımsızlık Günü Gümülcine’de Kutlandı

25 Mart Bağımsızlık Günü Gümülcine’de Kutlandı

1
0

Yunanistan’da 25 Mart Bağımsızlık Günü, başkent Atina’nın yanısıra ülke genelinde olduğu gibi Batı Trakya’da da kutlandı. Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç’ta yapılan kutlama tönlerinde ayin yapıldı, anıtlara çelenk konuldu.

Gümülcine’deki törene Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine Belediye Başkanı Yannis Garanis, Milletvekilleri İlhan Ahmet, Evripidis Stilyanidis ve Dimitris Haritos, Metropolit Panteleimon, Yunanistan’ın tayinli Gümülcine Müftü Naibi Çihat Halil, Kuvvet komutanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Koronavirüs kısıtlaması nedeniyle resmi geçiş töreni yapılmadı.

Atina’da askeri törenle kutlandı

Yunanistan’da 25 Mart Bağımsızlık Günü, başkent Atina’da askeri geçit töreniyle kutlandı. Kutlamalar Yunanistan genelinde tüm kentlerde yapıldı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’daki simgesel Sintagma Meydanı’nda bağımsızlığın 200’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında askeri geçit töreni düzenlendi.

Bağımsızlık Günü kutlamalarına İngiltere Prensi Charles ve eşi Camilla, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ve Fransa Savunma Bakanı Florence Parly gibi üst düzey yetkililer katıldı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bu yıl bağımsızlık kutlamalarına halk katılmazken, askeri geçit töreni de sıkı tedbirler altında gerçekleştirildi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu törende yaptığı konuşmada, pandeminin yol açtığı zorluklara rağmen askeri geçit töreni ve yıl dönümü kutlamalarının ülkenin tarihsel devamlılığının ve geleneğinin güçlü bir mesajı olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ise, “Bu yıl, 25 Mart Bağımsızlık Günü benzersiz, ancak salgınla mücadeleye denk geldiği için de özel. Zorluklar var, ancak zafer yakın” dedi.

Atina’daki askeri törende Yunanistan ordusuna ait kara ve hava kuvvetlerine ait silahlar, uçak ve helikopterler tören alanının üstünden geçerken, Fransa’ya ait 4 adet Rafale savaş uçağı, ABD’ye ait havada yakıt nakli yapan uçak da tören alanı üzerinden geçti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz