Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “25 MART 1821 ULUSAL BAĞIMSIZLIK BAYRAMI”NDA DALARAS ODTÜ’DE SAHNE ALDI

“25 MART 1821 ULUSAL BAĞIMSIZLIK BAYRAMI”NDA DALARAS ODTÜ’DE SAHNE ALDI

18
0

Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını ilan ettiği “25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı” dolayısıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da katıldı. Kutlama kapsamında ünlü Yunan şarkıcı Yorgos Dalaras’ın verdiği konsere yoğun ilgi gösterildi.

Yunanistan’ın Osmanlı İmparatorluğu’ndan bağımsızlığını ilan ettiği “25 Mart 1821 Ulusal Bağımsızlık Bayramı” dolayısıyla Ortadoğu Teknik Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde resepsiyon düzenlendi. Resepsiyon öncesinde ünlü Yunan şarkıcı Yorgos Dalaras sahne aldı. Davetlilerin büyük bir ilgiyle dinlediği konser 2 saat sürdü.

Resepsiyonda söz alan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağların yüzyıllar öncesine dayandığını belirterek, dost ülke Yunanistan’ın Milli Günü vesilesiyle burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“Mülteci krizine Türkiye’nin gösterdiği insani yaklaşımın Yunanistan tarafından desteklenmesini çok önemsiyoruz”

“Mülteci krizine Türkiye’nin gösterdiği insani yaklaşımın Yunanistan tarafından desteklenmesini çok önemsiyoruz” diyen Işık, Türkiye ve Avrupa Birliği arasında varılan mutabakatın sığınmacı krizinden en çok etkilenen iki ülke olan Türkiye ve Yunanistan için güzel sonuçlar doğuracağına inandıklarını ifade etti.

Işık, Yunanistan ile ekonomik ilişkilerin geliştiğinin ve ticaret hacminin sürekli arttığını aktararak, en kısa sürede iki ülke arasındaki ticaret hacmini yıllık 10 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Işık, resepsiyona katılan iş adamlarını karşılıklı yatırımları artırmaya ve üçüncü ülkelerde ortak yatırımlar yapmaya çağırdı.

İki ülke ilişkilerin her alanda özellikle de bilim ve teknolojide gelişerek devam etmesini temenni ettiklerini dile getiren Işık, bilim insanları ve araştırmacıları ortak sorunları çözmek için birlikte çalışmaya davet etti ve her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

“Birbirimize destek olarak sorunları aşabilir, bölgede ve Avrupa’da daha iyi bir geleceğe yol alabiliriz”

Yunanistan’ın Ankara Büyükelçisi Kyriakos Loukakis de Ankara ve İstanbul’daki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için taziyede bulundu. Brüksel’deki terör saldırılarının terörün ayrım yapmadığını ortaya koyduğuna işaret eden Loukakis, “Yunanistan olarak terörizmin ve şiddetin hiçbir şekilde haklı gösterilmemesi ve hoş görülmemesi gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Önceki hafta İzmir’de yapılan Türkiye-Yunanistan 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısının iki ülke arasındaki güçlü işbirliğinin bir göstergesi olduğunu anlatan Loukakis, iki ülke arasındaki diyaloğun Suriye’de yaşanan iç savaşın neden olduğu sığınmacı krizinin aşılması açısından önem arz ettiği vurguladı. Loukakis, “Birbirimize destek olarak sorunları aşabilir, bölgede ve Avrupa’da daha iyi bir geleceğe yol alabiliriz” ifadesini kullandı.

Resepsiyona, askeri ve diplomatik misyon temsilcilerinin yanı sıra siyasiler, iş adamları, gazeteciler ve diğer davetliler katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz