Ana Sayfa Yunanistan Haber 21. Yüzyılın Yunanistan’ında Öğrenciler Kahvehanede Ders Yapıyor!

21. Yüzyılın Yunanistan’ında Öğrenciler Kahvehanede Ders Yapıyor!

1
0

Miçotakis hükümeti polis sisteminini güçlendirirken, silahlı kuvvetlere yeni silahlar alımı yaparken, ülkedeki sağlık sistemi ve eğitim sistemi çökmüşlük görüntüsü ve alarm veriyor.

“Yunanistan’da eğitimde herşey mükemmel gidiyor” diyen Başbakan Miçotakis ve Mili Eğitim Bakanı Kerameos’a tokat gibi cevap Pirgos ilinin Pefki köyünden geldi.

Pirgos ilinin Pefki köyünde uygulanan eğitim programı üçüncü dünya ülkelerini aratmıyor. Milli Eğitim Bakanı Niki Kerameos’un İlkokul ve Anaokullarında uzaktan e-eğitimin işleyişinde herhangi bir sorun olmadığı, herşeyin yolunda gittiğini söylemesi sonrasında ortaya çıkan görüntüler, utanç görüntüleri gün ışığına çıkıyor.

Öğretmenler Derneği, Haziran ayından itibaren okulların ihtiyaç listelerini Bakanlığa gönderdiği ifade ediliyor. Pirgos Bölgesi Öğretmenler ve Anaokulu Öğretmenleri Derneği’nin tüm e-öğrenme projesinin yanlış metinlerine işaret ettiği ve birçok kez protesto ettiği ve devletin sorumluluğunda ve masrafı gerekli teknolojik ekipmanın (dizüstü bilgisayar veya tablet) sağlanmasını, tüm öğrenciler için ücretsiz ve hızlı internet bağlantısı talep ettiği belirtiliyor.

Pefki köyü Muhtarı, aynı zamanda internete sahip tek mekanın köydeki kafeterya sahibi olan Grigoris Ksouleis, bu çocuklara yardım etmek için elinden geleni yapıyor. Ancak Koronavirüs uygulamaları kapsamında kafeteryanın kapalı olması nedeniyle dışarıda soğuk bir havada çocuk öğrenciler ders yapmak zorunda kalıyor.

Çocukların tamamında tablet olmadığından dolayı, Muhtar Grigoris kendilerine eski bir dizüstü bilgisayarı verdiğini ve var olan bir de cep telefonunu sırayla kullanarak ders yaptıkları belirtiliyor.

Bu durumun bölgede sadece pefki köyünde değil etraf köylerin yanısıra Yunanistan’ın birçok bölgesinde benzeri durumların yaşandığı belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz