Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 21 YAŞINDA BİR KIZIMIZ KAVALA’DA BOĞULDU, ARKADAŞI SON ANDA KURTULDU

21 YAŞINDA BİR KIZIMIZ KAVALA’DA BOĞULDU, ARKADAŞI SON ANDA KURTULDU

19
0

Batı Trakya Türk Azınlığı yine yasta. İskeçe’ye bağlı Sünnetçiköyü’nden Kavala’da yüksek öğrenim gören 21 yaşındaki Selda Mümin Koca Ahmet, Kavala’ya bağlı Kalamitsa sahilinde denize girerek boğulduğu belirtildi.

Yine aynı okulda öğrenim gören 24 yaşındaki Yalanca köyünden kız arkadaşı Ceyla Mustafa Hasan ise son anda kurtulduğu belirtiliyor.

 

Birlik gazetesinin elde ettiği bilgilere göre, 21 yaşındaki kız öğrenci sabah saatlerinde babasıyla birlikte mezuniyet törenine katılmış ve daha sonra babasına, “sen git, biz otobüsle geliriz” dedikten sonra Kalamitsa sahiline gitmişler. Denize girmişler ve 21 yaşındaki kız bir anda bağırmaya başlamış ancak Kavala belediyesinin sahilde kurtarıcı personeli bulunmuyormuş. Böylece 21 yaşındaki genç kız kurtarılamadan mezun olduğu gün hayatını kaybetmiş.

 

24 yaşındaki kız arkadaşı da panik halinde su yutmaya başlamış ve kendini kaybetmiş. İki kızın bedenleri sahilde baygın bir şekilde bulunmuş.

Görgü tanıkları derhal Kavala Liman Müdürlüğü’nü arayarak ekiplerin bölgeye gelmesini istemişler. Ekipler bölgeye ulaştığında 21 yaşındaki genç kız çoktan hayatını kaybetmiş.

24 yaşındaki diğer genç kızı derhal Kavala Devlet Hastanesi’ne kaldırmışlar. İlk müdahaleler yapılmış ve Hastane doktorları genç kızı hayata döndürmeyi başarmışlar. Genç kız Hastanede tedavi gördükten sonra taburcu olmuş.

 

Kavala Belediyesi tarafından sahilde bir eğitimli kurtarıcı elamanın bürokratik nedenlerden dolayı henüz işe alınmadığı ve sahilde bulunma zorunluluğu olan görevlinin bulunmaması bir yaşamın sönmesine belki de neden oldu.

Soruşturmanın Kavala Liman Müdürlüğü tarafından yapıldığı belirtiliyor.

 

Birlik gazetesi olarak Sünnetçiköy’deki acılı aileye başsağlığı ve sabırlar diliyor, genç ve talihsiz kızımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Aynı şekilde diğer kız kardeşimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Batı Trakyamızdan Yunanistan’ın değişik bölgelerine eğitim görmek için giden kardeşlerimize, dayanışma içerisinde olmalarını, yaşamlarına dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz