Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 21. DOĞU MAKEDONYA-TRAKYA TİCARET FUARI GÜMÜLCİNE’DE BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

21. DOĞU MAKEDONYA-TRAKYA TİCARET FUARI GÜMÜLCİNE’DE BAŞARIYLA DEVAM EDİYOR

21
0

21. Doğu Makedonya-Trakya Ticaret Fuarı’nın açılışı 24 Mayıs 2012 Perşembe akşamı Gümülcine Sanayi Bölgesi’nde gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis, Uluslararası Selanik Fuarı Başkanı Thodoros Subasis, Gümülcine Belediye Başkanı Yorgos Petridis, Selanik Uluslararası Selanik Fuarı İdari Danışmanı Tasos Tzikas ve Uluslararası Doğu Makedonya-Trakya Fuar Merkezi Başkanı Mihalis Ragousis birlikte kestiler. Fuarin açılış törenine T.C. Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Milletvekili Ahmet Hacıosman, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa’da katıldı.

Bu yıl fuara katılan şirketlerin sayısında %20 artış yaşanırken, geçen yıl fuara 118 şirket katılmıştı. Bu yıl 143 şirket yaklaşık 1.600 metre karelik alanda faliyet gösteriyor. Fuar’a Evros, Rodop, İskeçe, Kavala, Drama, Selanik, Larisa ve Atina’dan şirketler katılıyor.

Bu yıl Fuar’a Rodop ili Narlıköy’deki işyerinde faliyet gösteren hayvan besicileri ve tarım aletleri tasarlayan ve üreten İhsan Tahsin’in şirketi katılıyor. Açılışta Başkonsolos Mustafa Sarnıç standı gezerek başarılar diledi. Sarnıç, Kavala Belediyesi Tütün Müzesi standına giderek ziyaret etti ve başarılar diledi. Tütün Müzesi Müdürü Vizikas kendisine işlenmiş bir tütün peketini hediye etti.

 

NARLIKÖY’DEN GENÇ YATIRIMCI İHSAN EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Fuar’a bu yıl ilk defa katılan genç sanayici İhsan Tahsin’in yerli üretim makineleri, ithal Çin ve İtalyan makinelerinden daha ucuz ve kaliteli olması sebebiyle büyük rağbet görüyor. İlk gününde Drama bölgesine satılan makine saysı 5 adeti geçti. İhsan Tahsin ayrıca, Yunanistan genelinde un değirmenleri alanında da faliyet gösteriyor ve birçok yerde yeni un değirmenleri kuruyor. Yine işçilerini de kendi köyü olan Narlıköy’den alarak bölge ekonomisine büyük katkıda bulunuyor.

Şirket sahibi İhsan Tahsin, Birlik gazetesine, “biz ekonomik krize rağmen büyümeyi tercih ediyoruz. Yüzde yüz kendi üremimiz olan makinelerimizin kaliteli olması ve ithal makinelerden daha ucuz olması ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Bu Fuar’da şu an tek üreten ve kendi malını pazarlayan şirket biziz. Bir başkasından alıp satmıyoruz. Tüm makinelerimiz kendi üretimimiz. Bundan sonra Yunanistan’ın diğer bölgelerindeki Fuarlara da katılmayı planlıyoruz. Bildiğiniz üzere biz sadece makine üretimi ile ilgili sınırlı olarak çalışmıyoruz. Yunanistan genelinde değişik bölgelerde kurduğumuz un değirmenleriyle de bu alanda da faliyet gösteriyoruz. Kozani, Ptolemaida, Drama ve Serez bölgelerinde kurduğumuz un değirmenleri sayesinde müşteri potansiyelimizi her geçen gün arttırıyoruz ve firmamızın ismini duyuruyoruz. Biz ucuz çalışıyoruz ve diğer yabancı şirketlerle de rekabet edecek güçteyiz. Halkımız zaten ekonomik krizle mücadele ediyor. Halkımızın alım gücünün düştüğünü biliyoruz. Bu yüzden onlara yardımcı olmak üzere kar oranımızı düşlürdük.” Dedi.

24 Mayıs Perşembe günü kapılarını ziyaretçilere açan Doğu Makedonya-Trakya Ticaret Fuarı 27 Mayıs 2012 Pazar akşamına kadar açık kalacak.

Ziyaret saatleri Cumartesi Pazar günleri için sabah saat 11:00’dan akşam saat 22:00 kadar açık kalacak.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz