Ana Sayfa Yunanistan Haber 20’si Polis, 10’u PKK’lı, Yunan Makamlarının Haberi Vardı

20’si Polis, 10’u PKK’lı, Yunan Makamlarının Haberi Vardı

1
0

Yakalananlara iki ay önce, Yunan makamları çoğuna, Yunanistan’da serbestçe hareket edebilmeleri için birer belge vermiş.

Mora (Peloponnisos) Yarımadası Katakolo limanından İtalya’ya kaçmak isteyen çoğu polis 20’den fazla FETÖ’cüyle 10 PKK’lı ve milletvekili olduğunu iddia eden bir kişi, Zakinthos Adası açıklarında Yunan polisi tarafından yakalandı. Yunan istihbaratı yakalananları tek tek sorgularken, bir kısmı üniformalı fotoğraflarını gösterdi.

Yunanistan’ın Mora Yarımadası’ndaki Katakolo limanından, ‘Nemo’ adlı balıkçı teknesiyle İtalya’ya kaçmak isteyen 20’den fazla FETÖ’cü, 10 PKK’lı ve Türkiye’de milletvekili olduğu iddia edilen bir kişi yakalandı.

Yunan medyasında yer alan haberlere göre, Zakinthos Adası açıklarında durdurulan teknede yakalanan FETÖ’cülerden 20’si polis. Ayrıca aralarında 1 kadın ve 4-5 çocuk da bulunuyor.

PKK’lılardan ise gazeteci olduğunu iddia eden ‘Azad’ isimli bir terörist, “Aramızda bir milletvekili de var” dedi. Milletvekili olduğu iddia edilen kişinin kimliği açıklanmadı. Kanada ve İsveç’e gitmek istediklerini söyleyen FETÖ’cüler ve PKK’lılar, Katakolo’ya gelen Yunan İstihbarat Teşkilatı’nın (EYP) ajanları tarafından sorgulandı. Türkiye’de polis olduklarını ileri süren FETÖ’cülerden bazıları, Yunan makamlarına cep telefonlarında bulunan üniformalı fotoğraflarını gösterdiler. Teknede, FETÖ’cü ve PKK’lılardan başka 30-35 civarında Iraklı ve Afgan göçmenin bulunduğu bildirildi.

Yunan makamlarının haberi vardı

Katakolo’daki kaynaklardan elde edinilen bilgilere göre, 3 Kasım Salı günü Katakolo’da gözaltına alınan FETÖ’cüler ve PKK’lıların Yunanistan’daki varlığından resmi makamların haberi olduğu ileri sürülüyor.

Yakalanan firari FETÖ’cülerin Eylül ayında, Türkiye’den İtalya’ya deniz yoluyla kaçak giden güzergahta bulunan Gavdos açıklarında Yunan Sahil Güvenlik tarafından yakalanmışlar.

Nitekim, iki ay önce, Yunan makamları çoğuna, Yunanistan’da serbestçe hareket edebileceklerini, ancak Avrupa’nın geri kalanında dolaşım hakkı olmadığını belirten resmi birer belge verdikleri belirtiliyor.

Eylül ayı sonunda yine Atina’da, sahte pasaportla yakalanan 5 FETÖ’cünün cep telefonlarında, 450-500 kişi için hazırlanmış sahte pasaport dökümanları ele geçirilmişti. 15 Temmuz’dan bu yana Yunanistan’a kaçan FETÖ’cülerin sayısının 12-15 bin olduğu tahmin ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz