Ana Sayfa Ελληνικά Νέα 2 Χρυσά Μετάλλια Από Την Ολυμπιάδα Τουρκικής Γλώσσας

2 Χρυσά Μετάλλια Από Την Ολυμπιάδα Τουρκικής Γλώσσας

28
0

Από την Κομοτηνή, η Ζεϊνέπ Παδαλί Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ αντιπροσώπευσαν την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα Τούρκικης Γλώσσας και κέρδισαν χρυσά μετάλλια στην κατηγορία της ποίησης στην μητρική γλώσσα και στην κατηγορία της έκθεσης.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην İstanbul στις 15-30 Ιουνίου και οι συμμετέχοντες μαθητές έζησαν μια μεγάλη εμπειρία, ενώ τους συνόδευε από την Ελλάδα μια ομάδα των 45 ατόμων αποτελούμενη από γονείς και δασκάλους των παιδιών.

 

Μεγάλη η επιτυχία της Ζεϊνέπ Παδαλή Μεχμέτ, η οποία με το ποίημα «Όλα τα λουλούδια του κόσμου» κέρδισε την πρώτη θέση. Τη δεύτερη επιτυχία για την Ελλάδα σημείωσε η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ, η οποία κέρδισε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία της έκθεσης. Οι μαθητές έκαναν εντατική προετοιμασία με την επιμέλεια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ΕΛΙΤ. Το Κέντρο προετοίμασε την ελληνική πλευρά της Διεθνούς Ολυμπιάδας της τούρκικης Γλώσσας. Οι δύο μαθήτριες, οι οποίες φοιτούν στο Λύκειο του Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής, η  Ζεϊνέπ Παδαλή Μεχμέτ και η Ελίφ Αχμέτ Αρήφ, μετά από διαγωνισμό που διοργάνωσε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΛΙΤ ανάμεσα σε 25 μαθητές από την Κομοτηνή και την Ξάνθη κέρδισαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 9η Διεθνή Ολυμπιάδα της τούρκικης γλώσσας.

 

Εκτός από τους διαγωνισμούς, στο Altınpark της Ankara πραγματοποιήθηκε «Συμπόσιο πολιτισμών» και τα περίπτερα όπου έκαναν επίδειξη 130 χώρες κατακλύστηκαν από επισκέπτες. Σε 2 μέρες 350 χιλιάδες άτομα επισκέφτηκαν τα περίπτερα και είχαν την ευκαιρία να πάρουνε μια ιδέα από τις συμμετέχουσες χώρες.

Το περίπτερο της Ελλάδας τράβηξε την προσοχή λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία είναι η χώρα. Στο περίπτερο εκτέθηκαν ομοιώματα της Ακρόπολης, των αρχαίων θεάτρων και άλλων αρχαίων έργων τέχνης που είναι σύμβολα της Ελλάδας. Επίσης εκθέματα που εντυπωσίασαν τους επισκέπτες ήταν  παραδοσιακές ενδυμασίες και υποδήματα, αρχαία σανδάλια, πλαστικά μοντέλα με τοπικά φορέματα, βίντεο, αφίσες και φωτογραφίες για περιοχές της Ελλάδας με ιστορική και τουριστική σημασία. Στο περίπτερο αυτό προσφέρθηκε «φραπέ» της Ελλάδας, σε 4 χιλιάδες επισκέπτες.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz