Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 2.000 Amerikan Askeri Dedeağaç’a Geliyor

2.000 Amerikan Askeri Dedeağaç’a Geliyor

4
0

2.000 Amerikan Askeri 20 – 25 Mayıs tarihleri arasında Dedeağaç’a geliyor.

2.000 Amerikan Askeri 20 – 25 Mayıs tarihleri arasında Dedeağaç’a geliyor. Onlarca askerden oluşan öncü grup Dedeağaç’a gelerek ön hazırlıkları yapmak üzere askeri bir kışlada konaklıyor.

20 – 25 Mayıs tarihleri arasında iki binden fazla Amerikan askeri, Romanya Land Forces ve ABD’nin US Army Europe kanadı ile birlikte gerçekleştirecekleri “Saber Guardian 2019” askeri tatbikat için Dedeağaç’a gelecek.

NATO’nun İngiltere, Almanya, Hollanda, Polonya, Norveç, İspanya ve Arnavutluk ülkelerinde konuşlanan askeri güçlerinden gelerek Dedeağaç’ta toplanacaklar.

Bulgaristan, Macaristan ve Romanya’nın değişik bölgelerinde 3 – 24 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan tatbikata katılmak üzere Dedeağaç’ta toplandıktan sonra tatbikatın gerçekleştirileceği ülkelere ve bölgelere hareket edecekler.

“Saber Guardian 2019” askeri tatbikatın senaryosu, gece gündüz yaya yürüme, tıbbi tatbikat, çoklu nehir geçişleri ve hava saldırısı da dahil uygulanacak. Tatbikatın planlanmasının amacı, çokuluslu savaş kuvvetlerinin entegrasyonunu geliştirmek.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz