Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15 Temmuz Şehitleri Başkonsoloslukta Anıldı

15 Temmuz Şehitleri Başkonsoloslukta Anıldı

10
0

“15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü” nedeniyle Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda tören düzenlendi.

Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde hain FETÖ terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin üçüncü yıldönümünde Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nda tören düzenlendi. Başkonsolosluk bahçesinde düzenlenen tören, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törene; Başkonsolos Murat Ömeroğlu ve eşi Aslı Ömeroğlu, Konsolos ve Muavin Konsoloslar, Konsolosluk personeli, Seçilmiş Müftüler İbrahim Şerif ve Ahmet Mete, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, eski Rodop milletvekili Mustafa Mustafa, DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, BAKEŞ Başkanı Ahmet Hacıosman, DMT Eyalet Meclis Üyeleri Tarkan Multaza ve Ahmet İbram, , BTTÖB Başkanı Aydın Ahmet, yeni seçilen Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet, Rodop İli Öğretmenler Derneği Başkanı Salih Ahmet ve İskeçe ili Öğretmenler Derneği Başkanı Nurettin Kıyıcı, Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ve soydaşlar katıldı.

Törende Müftü İbrahim Şerif yaptığı konuşmada, “bugün 251 şehidi rahmetle anıyoruz, gazilere de selamet, sağlık ve hoşluk diliyoruz. 15 Temmuz’u bir üst aklın planladığı ortadadır. Fakat Çanakkale ruhuyla Türk milleti, Çanakkale geçilmez misali bu olaya karşı durdu. Bütün dünyaya bu ülkenin bölünemeyeceğini anlattılar. Bizler de Batı Trakya Türkleri olarak bu elim olaya “Hayır” dedik” ifadelerini kullandı.

Son olarak kürsüye Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu geldi. Ömeroğlu, “FETÖ tarafından planlanan bu terör saldırısında 251 vatandaşımız şehit olmuş 2000’den fazla vatandaşımız da yaralanmıştır. Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı külliyemiz ve çeşitli kurumlarımız bombalanmıştır. Sivil halkın üzerine tanklar yürümüş, uçaklardan bombalar yağdırılmış ve helikopterlerden ateş açılmıştır. Buna karşılık cesur halkımız yeni bir destan yazmış, hiçbir koşul ve tehdit karşısında bağımsızlığından taviz vermesinin imkansız olduğunu tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

“Komşumuz Yunanistan’ın her türlü terör hareketine karşı ülkemizde dayanışma içinde olmasını beklemekteyiz.”

Başkonsolos Ömeroğlu konuşmasında Yunanistan devletine de mesaj göndererek şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz üç yıl içerisinde devletimizin temel önceliklerinden biri yurtiçinde ve yurtdışında FETÖ ile mücadele olmuştur. Öncelikle 15 Temmuz sorumlularının hukukun üstünlüğü ilkesi temelinde adalet önünde hesap vermeleri sağlanmıştır. FETÖ’nün devlet kurumları içerisinde örgütsel yapılanması deşifre edilmiş, mensupları hakkında idari ve adli süreçler başlatılmış ve örgütün paralel devlet yapılanması çökertilmiştir. FETÖ’nün kendini lanse etmeye çalıştığı şekilde eğitim ve hayır işleriyle uğraşan toplumsal bir hareket olmadığı, siyasi ve ekonomik emelleri bulunan uluslar arası platformda yavaş da olsa anlaşılmaya başlanmıştır.

Gelinen noktada çeşitli ülkeler ve uluslararası örgütler FETÖ’yü terör örgütü ilan etmişlerdir. Üçüncü ülkelerde FETÖ’ye karşı oluşan farkındalık söz konusu ülkeler tarafından bu unsurların faaliyetlerin yakından izlenmesi ve soruşturulması sonucunu da doğurmuştur. Bu çerçevede Yunanistan’a kaçan ve Yunan adli makamlarınca tahliye edilen sekiz darbeci hainin iadeleri ve ülkemizde yargılanmaları hususundaki kararlılığımız da devam etmektedir.

Doğal olarak komşumuz Yunanistan’ın her türlü terör hareketine karşı ülkemizde dayanışma içinde olmasını beklemekteyiz. Bu bağlamda diplomatik girişimlerimizi kararlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Devletimizin kutsal değerlerini ve halkımızın demokratik bağımsızlığını korumak için vücutlarını tank ve silahlara korkusuzca siper eden kahraman şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor ve gazilerimize sonsuz minnet duygularımızı ifade ediyoruz.”

Tören Müftü Ahmet Mete’nin yaptığı dua ile sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz