Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15 TEMMUZ ŞEHİDİMİZ MUSTAFA CAMBAZ’IN ANNESİ VEFAT ETTİ

15 TEMMUZ ŞEHİDİMİZ MUSTAFA CAMBAZ’IN ANNESİ VEFAT ETTİ

25
0

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çengelköy Karakolu yakınlarında, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak Gazetesi Fotomuhabiri Mustafa Cambaz’ın annesi Ayşe Cambaz vefat etti.

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında hain askerlerin kurşunlarıyla şehit düşen Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri Mustafa Cambaz’ın 82 yaşındaki annesi Ayşe Cambaz ikamet ettiği Menetler köyünde Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Oğlunun şehadetini bu cümlelerle anlatmıştı

Ayşe Cambaz, darbe girişiminde şehit düşen evladı Mustafa Cambaz için, “O gece, kalkışma olduğunu öğrenince direnmek için hemen sokağa çıkmış. Arkadaşları gitmemesini söylemişler ama o dinlememiş ve gitmiş. Çok üzüldük. Tesellimiz şehit olması. Acılıyız ama gururluyuz” ifadelerini kullanmıştı.

Mustafa Cambaz kimdir?

15 Temmuz işgal girişimi gecesi meydanlara inenler arasında Yeni Şafak çalışanı Mustafa Cambaz da vardı. Kendisi Batı Trakya Türklerindendi. Zamanın yıldırıcı Yunan politikalarına karşı idealist bir mücadele veren Cambaz, “Yunan’a askerlik yapmam!” diyerek Gümülcine’ye bağlı Menetler köyünü terk edip asker kaçağı olarak İstanbul’a geldi. O dönemler İstanbul’da Semra Hanım ile evliydi ve tek evladı olan Alpaslan 8 aylıktı.

Önce Zeytinburnu’nda oturan Cambaz ailesi son 10 yılda 3 defa ev değiştirdi ve bu evlerin 3’ü de Çengelköy’deydi. Mustafa Cambaz, tam bir İstanbul aşığıydı ve ikamet olarak da Çengelköy’ü çok sevmişti. Nitekim Cambaz, 4. ve son kez yine Çengelköy’e taşınmıştı. Çengelköy mezarlığına…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz