Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15 TEMMUZ ŞEHİDİ OLÇOK İÇİN ÜSKÜP’TEN İSTANBUL’A PEDAL ÇEVİREN SPORCULAR GÜMÜLCİNE’YE UĞRADI

15 TEMMUZ ŞEHİDİ OLÇOK İÇİN ÜSKÜP’TEN İSTANBUL’A PEDAL ÇEVİREN SPORCULAR GÜMÜLCİNE’YE UĞRADI

26
0

15 Temmuz şehidi Olçok için Üsküp’ten İstanbul’a pedal çeviren sporcular Gümülcine’ye uğradı.

15 Temmuz şehidi 15 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok’u anmak üzere Üsküp’ten İstanbul’a gitmek üzere Gostivar’dan yola çıkan “Gostivar Adrenalin Bisiklet Kulübü” sporcularından 8 kez “Kuzey Makedonya” Şampiyonu olan Ohridli 23 yaşındaki Levent Rıfat, 2018 yılı şampiyonu 13 yaşındaki sporcu Daim Muharremi, 45 yaşındaki Bekim Kalisi ve kendilerine refakat eden ve ihtiyaçlarını karşılayan Zekeriya Muharremi Gümülcine’ye uğradılar.

Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Necat Ahmet ve Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu’nu ziyaret eden sporcular, Muavin Konsolos İbrahim Işık’a, bu yıl ilk kez başlattıkları büyük anlam ifade eden bu faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Alpaslan Tahsin, onun gibi sporcu olan kardeşi Daim Muharremi’ye başarılar diledi.

2018 yılı şampiyonu 13 yaşındaki sporcu Daim Muharremi’nin babası olan bu zor ve bir o kadar da anlamlı yolculukta kendilerine refakat eden Zekeriya Muharremi, BİRLİK Gazetesi’ne şunları söyledi.

“Ramazan ayında bir akşam hep birlikte evde otururken oğlum Daim bana 15 Temmuz şehidi 15 yaşındaki Abdullah Tayyip Olçok’u anmak üzere bu etkinliği yapmak istediğini, yani Gostivar’dan İstanbul’a bisikletle gitmek istediğini söyledi. Ben de kendisini kırmadım sen istersen ben de senin yanındayım dedim ve diğer sporcularımız ve kardeşlerimiz Ohridli 23 yaşındaki Levent Rıfat ve Bekim Kalisi ile de görüştükten sonra karar verdik. Bugün de buradayız Allah’ın izniyle. Cumartesi günü de İstanbul’da olmayı hedefliyoruz. Biz Balkanlar’dan bir kıvılcımla ateşi yaktık. Önümüzdeki yıl buna Batı Trakya’dan sizlerin de dahil olmasını ve hep birlikte bunu geleneksel hale getirmek üzere yeniden yola çıkacağımızı umuyorum. 15 Temmuz bizim için çok önemli ve bunu asla unutmamamız lazım. Yaşatmamız için de bu şekilde birlik beraberlik içinde etkinliklerle anmalıyız. Bunu başarabiliriz.”

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6o622r

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz