Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 15. BATI TRAKYA TÜRKLERİ PANAYIRI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİ

15. BATI TRAKYA TÜRKLERİ PANAYIRI BURSA’DA GERÇEKLEŞTİ

11
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD)Bursa Şubesi düzenlediği 15.Batı Trakyalılar Panayırı ile 9. Uluslararası Yağlı Güreş Şampiyonası çok sayıda katılımcıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı panayırda, yağlı güreş müsabakaları nefesleri kesti.

Törende konuşan Bakan Mehmet MüezzinoğluBTTDD Bursa Şubesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Yağlı güreşlerin bir medeniyet anlayışını topluma yansıtıldığı kültürel miras olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Müezzinoğlu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e Türk milletinin minnettar olduğunu söyledi.
BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ise, 15.sini gerçekleştirdikleri Batı Trakyalılar Panayırına katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür etti. Köse, bu tarz etkinliklerin gelenekleri yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için önem taşıdığını bildirdi.


Panayırla birlikte düzenlenen 9. Uluslararası Yağlı Güreş Şampiyonası’na Türkiye’nin birçok ilinden gelen güreşçilerin yanı sıra Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen güreşçiler de dikkat çekti. Büyük çekişmeye sahne olan güreş müsabakalarının sonunda Murat Aydoğdu’yu Yenen Mükerrem KIYI başpehlivan oldu. 1.lik Madalyasını güreş ağası Erdoğan Çavuş ve BTTDD Bursa Şube Başkanı Şükrü Köse’den aldı. 
Yoğun protokol katılımının olduğu panayıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun dışında Bursa Valisi Şehabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekilleri Hakan Çavuşoğlu ve Bedrettin Yıldırım, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Batı Trakya Türk Azınlık Danışma kurulu ve Gümülcine S.Müftüsü İbrahim Şerif ile Yunan parlamentosunda görev yapan Batı Trakya milletvekilleri sayın Ahmet Hacı Osman, Hüseyin Zeybek ve Ayhan Kara Yusuf da katıldı.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz