Ana Sayfa Yunanistan Haber “12 Mil Hakkımızı Ne Zaman Kullanacağımıza Biz Karar Vereceğiz”

“12 Mil Hakkımızı Ne Zaman Kullanacağımıza Biz Karar Vereceğiz”

2
0

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, Türkiye’ye kendi mesajını gönderdi ve “12 mil için hakkımızı ne zaman kullanacağımıza biz karar vereceğiz” dedi.

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos, “Elefteros Tipos” gazetesinin Pazar günkü sayısına bir mülakat verdi. Panagiotopulos mülakatında, “Karasularımızı 12 mile çıkarmak için kimseden izin almak zorunda değiliz. Yasal ve meşru hakkımızdır. Hakkımızı ne zaman kullanacağımıza biz karar vereceğiz. Yunan tarafı, tarihsel vizyonlar ve büyük idealler aramaksızın gerçekçilik ve günümüz çağının gerçekleri ile konuşur. Silahlı Kuvvetler her zaman görevindedir ve görevini tutarlı, etkili, sorumluluk ve profesyonellik duygusu ile yerine getirmektedir.” dediği ifade ediliyor.

Yunan basınına da sitemde bulunan Bakan Panagiotopulos şu ifadeleri kullandı.

“Son döneme ülkemizde yazılı ve elektronik basında, Türkiye’nin geniş bölgedeki duruşu veya yaşanan gerginlikler hakkında artan bir hitabetin yapıldığını gözlemliyoruz. Ancak mesele, belki de bazı durumlarda açıkçası elde edilen istatistikler ve sonuçlardır. Tipik bir örnek, “it dalaşı” sırasında pilotların manevraları nedeniyle Ulusal Hava Sahası ihlallerindeki rakamların “şişirilmiş” olarak kamuoyuna yansıtılmasıdır. Savunma Bakanlığı’nın hem siyasi hem de askeri yönetim kadroları, korku, endişe ve paniğe neden olan algılamaların yaratılmaması için gelişmeleri gerçek boyutlarına göre ayarlamaktadır. Başka türlü yorumlara gerek yoktur.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz