Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “10. KUR’AN-I KERİM’İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ” YAPILDI

“10. KUR’AN-I KERİM’İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ” YAPILDI

61
0

Gümülcine S. Müftülüğü’nün düzenlemiş olduğu Kur’an Kursları arasındaki “10. KUR’AN-I KERİM’İ YÜZÜNDEN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI FİNALİ” Büyük Sirkeli köyünde gerçekleşti. Yarışmada birinci sırayı Gümülcine Bağlar Mahallesi’nden Hamza Deli Bekir kazandı. Kurallar gereği  yarışma önümüzdeki yıl Gümülcine’de düzenlenecek.

Büyük Sirkeli köyünde gerçekleştirilen etkinliğe T.C. Gümücline (Komotini) Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İpsala Müftüsü İsmail Geyim, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Alİ Çavuş, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Sadık Sadık, Kozlukebir (Arriana) Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Doğu Makedonya-Trakya Bölge Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Katrancı ve Eyalet Meclis üyelerinin yanısıra çok sayıda bölge insanı katıldı.

Yarışma başlamazdan önce bir selamlama konuşması yapan Başkonsolos Ali Rıza Akıncı, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve Sirkeli köyü halkına davetlerinden dolayı teşekkür etti. Akıncı, “çocuklarını buralara yönlendiren ailelere, çocuklarımızı okutan hocalarımıza, bu proğramı yapan Müftülüğümüze, herkese çok teşekkür ediyorum. Bunlar bizi biz yapan değerler, yüzyıllar nasıl ayakta kaldıysak Kıyamete kadar da inşallah bu maneviyatımıza sarılarak ayakta kalacağız, güçlü duracağız. Birlik beraberlik çok önemli, bizi biz yapan değerleri, maneviyatımızı milli kimliğimizi korumak çok çok önemli.” dedi.   

Yarışma öncesi geçen yılın birincisi Ayşe Karahüseyin Kur’an-ı Kerim okudu. Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet’in yönettiği yarışma, Başkonsolos Akıncı’nın bilgisayarın tuşuna basarak kura çekimi ile başladı.

Yarışmanın sonucunda Gümülcine Bağlar Mahallesi’nden Hamza Deli Bekir 488 puanla yarışmayı birinci olarak tamamladı.

Bu yılın birincisine MAX Ayran şirketi tarafından bir adet diz üstü bilgisayar hediye edildi. Ayrıca, yarışmayı kazanan Hamza Deli Bekir bu yıl  Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü tarafından ailesiyle birlikte Umre ziyaretine götürülecek.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2poy2f_sirkeli-koyu-kur-an-yarismasi-finali-2015

Yarışmada dereceye giren öğrenciler:

1- Hamza Deli Bekir-488- Gümülcine Bağlar Mahallesi.

2- Yunus Rahim Halil- 485- Domruköy Kur’an Kursu.

3- Sevda Rahim-479- Melikli Kur’an Kursu.

4- Sevde Bostancı- 465- Kurcalı Kur’an Kursu.

5- Melih Mahmut Paşa-464- Hebilköy Kur’an Kursu.

6- Berkan Arabacı-431- Seymen Kur’an Kursu.

7- Ravza Kuru- 400- Büyük Derbent Kur’an Kursu.

KERMESE YOĞUN İLGİ

Bu arada Büyük Sirkeli köyünde bayanlar tarafından Kermes yapıldı. Kermeste elde edilecek olan gelirlerin caminin bakım ve onarımında kullanılacağı belirtildi. Canla başla çalışan Sirkeli köyü bayanları genci, orta yaşlısı ve yaşlısıyla Batı Trakya’da yapılan lezzetli “Lokma Çöreği”ni ziyaretçilere sundular.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2pozb3_sirkeli-koyu-kur-an-yarismasi-2015-kermes_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz