Ana Sayfa Batı Trakya Haberler 10 KASIM ÖNCESİNDE SELANİK’TE “PROVAKASYON” KOKAN HAREKETE DİKKAT!

10 KASIM ÖNCESİNDE SELANİK’TE “PROVAKASYON” KOKAN HAREKETE DİKKAT!

17
0

10 Kasım öncesinde Selanik’te (Thessaloniki) “provakasyon” kokan harekete dikkat! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım tarihi öncesinde, 9 Kasım’da Yunanistan Pan-Pontus  Federasyonu tarafından yürüyüş eylemi gerçekleştiriliyor.

Türkiye’den binlerce Türk turistin 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölüm yıldönümünde Selanik’teki doğduğu evde anma törenine katıldığı bir zamanda, Yunanistan Pan-Pontus  Federasyonu’nun yürüyüş yapmak üzere 9 Kasım tarihini seçmesi sadece tesadüf sayılamaz.

Dolayısıyla Selanik’te bulunan Türk turistlerin, herhangi bir provakatif hareket ve saldırıya mahruz kalmamaları için güvenlik güçlerinin en azami şekilde güvenlik önlemleri alması gerekmektedir, ki bu “provakatif” eylemde korkulan olmasın.

9 KASIM’DA VENİZELOS MEYDANINDA TOPLANACAKLAR

Bu arada, Yunanistan Pan-Pontus Federasyonu tarafından yapılan duyuruda, 9 Kasım 2015 Pazartesi günü öğleden sonra saat 16:00’da tüm Derneklerin katılımıyla Selanik’te Venizelos Meydanı’nda güçlü büyük bir yürüyüş eylemi gerçekleştirileceği ifade ediliyor ve Pontus kökenli halkın yoğun bir biçimde katılımı isteniyor.

Bu eylemin, Yunanistan’da Pontus helenizmi ile ilgili konularda Milli Eğitim Bakanı ve hükümetin tutumunun son olarak izlediği hakaretvari küfürlere karşı yapıldığı ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz