Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Χείρα φιλίας από την Τουρκία

Χείρα φιλίας από την Τουρκία

16
0

Χείρα φιλίας από την Τουρκία – Εξέφρασαν τη λύπη τους για το θάνατο του Σμηναγού Κ.Ηλιάκη.

Είχαν μηδενική πτητική παρουσία στο Αιγαίο για τη σημερινή επέτειο του θανάτου του Σμηναγού Κ.Ηλιάκη.

Κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα με τους Έλληνες συναδέλφους τους  ο Τούρκος αξιωματούχος με έναν εντυπωσιακό τρόπο εξέφρασε τη συμπαράστασή του προς την οικογένειά του νεκρού πιλότου Σμηναγού Κ.Ηλιάκη.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα με τους Έλληνες συναδέλφους τους, στο πλαίσιο των διερευνητικών συνομιλιών που πραγματοποιούν οι δύο πλευρές για το αν υπάρχει πεδίο θεσπίσεως νέων Μέτρων Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) για τη μείωση της εντάσεως μεταξύ των δύο πλευρών στο Αιγαίο.

Σήμερα το πρωί με το που ξεκίνησαν οι εργασίες της συναντήσεως των δύο αντιπροσωπειών, ο επικεφαλής της Τουρκικής έλαβε το λόγο και εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό του θανάτου του Σμηναγού (Ι) Κώστα Ηλιάκη. Αμέσως μετά ο ίδιος Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε και τη συμπαράστασή του προς την οικογένειά του νεκρού πιλότου Σμηναγού Κ.Ηλιάκη.

Αυτή λοιπόν τη σημερινή επέτειο για την Πολεμική Αεροπορία και γενικότερα τις Ένοπλες Δυνάμεις, τη θυμήθηκαν οι Τούρκοι στρατιωτικοί και με τον προαναφερθέντα τρόπο στο πλαίσιο της επιχειρούμενης προσπάθειας βελτιώσεως του κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών για να συνηφθούν νέα ΜΟΕ.

Εις επίρρωση του πρωινού θετικού κλίματος που προέκυψε από το προαναφερθέν περιστατικό, ήλθε η επίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, ότι σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε ουτε μια πτήση τουρκικού αεροσκάφους ή ελικοπτέρου στο Αιγαίο και έτσι δεν χρειάστηκε να απογειωθούν ούτε μία φορά τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης για να τους αντιμετωπίσουν.

Καταλήγοντας να υπενθυμίσουμε τα όσα είπε σχετικώς σήμερα το μεσημέρι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ουσιαστικώς προανήγγειλε με δήλωσή του ότι η Ελληνική διαπραγματευτική ομάδα για τα ΜΟΕ θα επισκεφθεί την Τουρκία για συνέχιση εκεί των διαπραγματεύσεων:  «Η δική μας επιτροπή μπορεί να χρειαστεί να πάει στην Τουρκία και βλέπουμε» ήταν τα λόγια του ΥΕΘΑ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz