Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Χαμί Άκσοϊ: «Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο»

Χαμί Άκσοϊ: «Η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο»

3
0

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ απάντησε στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια και αναφέρει πως «οι κατηγορίες του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών και η απειλητική γλώσσα που χρησιμοποιεί εναντίον της χώρας μας στις πρόσφατες δηλώσεις του, δείχνουν και πάλι ότι η ελληνική πλευρά δεν επιθυμεί να επιλύσει τα ζητήματα με τη χώρα μας μέσω διαλόγου και διπλωματίας».

Ο Άκσοϊ στις δηλώσεις του αναφέρει πως «δυστυχώς, τα εποικοδομητικά βήματα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο από τον Αύγουστο και τα βήματα καλής θέλησης δεν βρήκαν ανταπόκριση».

Και συνεχίζει, λέγοντας ότι ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει ως «προκλητικές και παράνομες τις αποφασιστικές δραστηριότητες που αναλαμβάνουμε για την προστασία των δικαιωμάτων της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων από τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Ελλάδας στην περιοχή. Αυτά είναι δικαιολογίες που προβάλλει για να ξεφύγουν από τον διάλογο».

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Άκσοϊ καταλήγει πως «η Τουρκία συνεχίζει και εξακολουθεί να ζητά διάλογο. Η Ελλάδα πρέπει τώρα να καταλάβει ότι δεν μπορεί να πετύχει κανένα αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της απειλής και προσπαθώντας να πάρει την υποστήριξη της Ε.Ε. Πρέπει να σταματήσει να θέτει προϋποθέσεις και να καθίσει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων το συντομότερο δυνατό».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz