Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Τσαβούσογλου: «Όποιος λέει ότι χτυπάμε τους Κούρδους στη Συρία λέει ψέματα»

Τσαβούσογλου: «Όποιος λέει ότι χτυπάμε τους Κούρδους στη Συρία λέει ψέματα»

5
0

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε forum του TRT, σε νέες δηλώσεις προχώρησε. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφορικά με τις εξελίξεις στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά  του YPG, PYD, PKK στη βόρεια Συρία, όπου άφησε αιχμές, τόσο για τις διεθνείς αντιδράσεις όσο και για τα μέσα ενημέρωσης.

Ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε forum του TRT, αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, διευκρινίζοντας ότι η Άγκυρα επιτίθεται σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το YPG, PYD, PKK  και όχι στους Κούρδους της Συρίας, ενώ τόνισε ότι «όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ψέματα».

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: «Πιστεύουμε ότι η σύγκρουση στη Συρία μπορεί να επιλυθεί μόνο με πολιτικό τρόπο, καθώς στην Τουρκία βρίσκονται αυτή την στιγμή περίπου 360 χιλιάδες Σύριοι στην Τουρκία».

Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια υποστηρίζοντας την τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία, λέγοντας πως «το YPG / PKK ενισχύεται καθημερινά και έχει εντείνει τις επιθέσεις του εναντίον μας. Έχουμε δει τις δραστηριότητές τους ειδικά στη βορειοανατολική Συρία» ενώ άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Ουάσινγκτον ότι ενίσχυσε με στρατιωτικό εξοπλισμό τους τρομοκράτες ακόμα και μετά την εξουδετέρωση του ISIS.

Στο σημείο αυτό, ο Τσαβούσογλου, υπογράμμισε ότι «η δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν ένα σχέδιο του Προέδρου Ερντογάν εδώ και πολλά χρόνια».

Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου διευκρίνισε πως «η Τουρκία στοχεύει και επιτίθεται κατά των τρομοκρατών, και όχι κατά των αμάχων. Βλέπουμε ότι υπάρχουν μη ρεαλιστικές κατηγορίες και μαύρη προπαγάνδα. Στόχος μας είναι να καταστρέψουμε τους τρομοκράτες. Δεν έχουμε καμία εχθρική στάση απέναντι στους Κούρδους της Συρίας. Είμαστε εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης και όχι των Κούρδων.

Ενώ στο σημείο αυτό τόνισε με έμφαση ότι «δεν έχουμε καμία πρόθεση να αλλάξουμε τη δημογραφία στη Συρία, αφού 350.000 Κούρδοι της Συρίας βρίσκονται στην Τουρκία και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Ο Τσαβούσογλου στη συνέχεια προσέθεσε ότι «λέει ψέματα και είναι fake news, όποιος ισχυρίζεται ότι η Τουρκία επιτίθεται κατά των Κούρδων στη Συρία»!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz