Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα παραβίασε την υφαλοκρηπίδα μας»

0
0

Δηλώσεις ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για παραβίαση της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας κατηγόρησε την Ελλάδα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κύριος Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παρουσιάζοντας για μία ακόμη φορά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε φόρουμ που διοργανώθηκε στην Ιταλία για τον «Διάλογο στη Μεσόγειο», ο κύριος Τσαβούσογλου κατηγόρησε την Ελλάδα πως πυροδότησε εντάσεις στην περιοχή παραβιάζοντας την Τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κύριος Τσαβούσογλου τόνισε πως η Ελληνοκυπριακή πλευρά αγνοεί προκλητικά τα συμφέροντα της Βόρειας Κύπρου και της Τουρκίας στην περιοχή.

Ο κύριος Τσαβούσογλου τόνισε ακόμη πως οι Έλληνες και Ελληνοκύπριοι, προχώρησαν στη σύσταση του Forum Eastmed αφήνοντας εκτός την Τουρκία που διαθέτει όπως υποστήριξε τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο.

«Εμείς κάναμε συνεχώς εκκλήσεις για διάλογο. Μιλήσαμε για ισότιμη μοιρασιά αλλά οι Ελληνοκύπριοι ακόμη το απορρίπτουν αυτό. Το ερευνητικό μας πλοίο Ορούτς Ρέις, δύο φορές σταμάτησε τις δραστηριότητες του για να δώσει ευκαιρία στην διπλωματία. Όταν χάρη στην Γερμανία η Τουρκία θα άρχιζε συνομιλίες με την Ελλάδα, πριν την ανακοίνωση, η Ελλάδα υπέγραψε δήθεν καθορισμό θαλασσίων ζωνών με την Αίγυπτο.

Η Τουρκία πάντοτε ανοίγει το δρόμο για τη διπλωματία και δέχεται απαντήσεις γεμάτες με απειλές και προβοκάτσιες. Για ποιο λόγο;» διερωτήθηκε ο Τσαβούσογλου, ανακοινώνοντας πως πρόθεση της Τουρκίας είναι να διοργανώσει μία συνδιάσκεψη με τη συμμετοχή χωρών της ανατολικής Μεσογείου, που θα συζητηθούν και τα ενεργειακά θέματα.»

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz