Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού...

Τουρκικό ΥΠΕΞ: «Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας»

2
0

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει την Ελλάδα για παραβιάσεις στην υπόθεση κατασκοπείας και καταδικάζει τη σύλληψη του γραμματέα του Γενικού Τουρκικού Προξενείο στη Ρόδο.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την σύλληψη του γραμματέα του Γενικού Τουρκικού Προξενείου στην Ρόδο για την υπόθεση της κατασκοπείας, με την οποία καταδικάζει την σύλληψη και αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει παραβιάσει τη Σύμβαση της Βιέννης, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας:

«Καταδικάζουμε τη σύλληψη του Σεμπαχατίν Μπαϊράμ, του γραμματέα του Τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο, στο πλαίσιο έρευνας που διενήργησαν οι Ελληνικές αρχές για ισχυρισμούς κατασκοπείας σχετικά με τη λήψη φωτογραφιών σκαφών.

Κατά τη διαδικασία που οδήγησε στη σύλληψη του προσωπικού μας, ο οποίος είναι Έλληνας πολίτης, η Ελλάδα έχει παραβιάσει τις διατάξεις της Σύμβασης της Βιέννης για τις Προξενικές Σχέσεις, καθώς και το δικαίωμα στην ελευθερία και την ασφάλεια και το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής και οικογενειακής ζωής που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Ανησυχούμε επίσης, από τις δημοσιεύσεις των ελληνικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με το περιστατικό, καθώς παραβιάζουν το τεκμήριο αθωότητας και στοχεύουν το προσωπικό μας και την οικογένειά του, καθώς και τις αποστολές μας στην Ελλάδα και τους υπαλλήλους τους.

Έγιναν τα απαραίτητα διαβήματα στις Ελληνικές αρχές σχετικά με την έρευνα, η οποία πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε από ορισμένους κύκλους που επιθυμούν να αυξήσουν τις εντάσεις στις σχέσεις με την Τουρκία. Θα λάβουμε μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz