Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο Κ. ΜΑΝΤΑΤΖΗ;

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Ο Κ. ΜΑΝΤΑΤΖΗ;

16
0

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης κος Τσετίν Μάντατζη σε χαιρετισμό που απηύθυνε την προηγούμενη εβδομάδα στο χωριό Σούνιο στα πλαίσια της τελετής Μαχιά άφησε υπόνοιες περί πιθανής αποχώρησης του από το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής κος Μάντατζη κατά την ομιλία που πραγματοποίησε εντός του τεμένους, επιτέθηκε φραστικά αρχικά εναντίον του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κου Γιαννακίδη και κάλεσε στη συνέχεια τα μέλη και τους πολιτικούς της μειονότητας να ενισχύσουν το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB). Το νέο αυτό κάλυψε εκτενώς η εφημερίδα της Ξάνθης «Εμπρός».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Εμπρός» η πολιτική συμπεριφορά του Μάντατζη αποτελεί μια παράλογη και αντιφατική εικόνα.

 

Ο κος Μάντατζη σε ερώτηση της εφημερίδας «Εμπρός» αν θα παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και θα αναλάβει την Προεδρία του κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, το άφησε ως ανοιχτό ενδεχόμενο ωστόσο, όπως δήλωσε, «Δεν είναι στις προθέσεις μου ν’ αλλάξω κόμμα. Όμως πιστεύω ότι αυτό το κόμμα πρέπει να ενισχυθεί. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στην μειονότητα από το ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως θα υπάρξουν μεγάλες διαρροές».

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω, οι ισχυρισμοί του Μάντατζη έχουν μπερδέψει του πάντες μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες. Με το να καλεί από τη μια πλευρά τα μέλη και τους πολιτικούς της μειονότητας να προσχωρήσουν στο κόμμα DEB και με το να υποστηρίζει από την άλλη ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σύγχυση.

 

Εάν λάβουμε υπόψη τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από τον απλό κόσμο, ο κος Μάντατζη δεν πρόκειται να τεθεί υποψήφιος από το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και καθώς το έχει καταλάβει αυτό, από εδώ και στο εξής θα προχωρήσει σε κινήσεις εναντίον του κόμματος. Λέγεται ότι προσπάθησε να περάσει το μήνυμα ότι «θα εισέλθει στο κόμμα DEB» με σκοπό να απειλήσει το ΠΑΣΟΚ.

 

Στο άρθρο αυτό, η ίδια δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι ο Μάντατζη πατά σε δύο βάρκες.

 

Απ’ ό, τι φαίνεται ο κος Μάντατζη από τη μια καλεί τη μειονότητα στο κόμμα στο κόμμα DEB, από την άλλη δηλώνει ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.

 

Έπειτα από όλες αυτές τις εξελίξεις τα μέλη της μειονότητας άρχισαν να αναρωτιούνται πότε θα γίνει μέλος τουDEB ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης κος Μάντατζη.

 

Φαίνεται ότι το φλέγον ζήτημα αυτό θα απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό τη μειονότητα.

 

Ιδού το ρεπορτάζ για τον κο Μάντατζη στην εφημερίδα «Εμπρός» ακριβώς όπως δημοσιεύθηκε:

 

«Ξεσπάθωσε» κατά Γιαννακίδη ο Μάντατζη

 

Αλλά και το ίδιο του το κόμμα πήρε …αμπάριζα οκ. Μάντατζη προτρέποντας τους μουσουλμάνους στο Σέλερο να στηρίξουν το κόμμα Ειρήνης και Φιλίας (του Σαδίκ που επανασυστάθηκε), γεγονός που επιβεβαίωσε επίσης στο «Ε».

 

Στο Σέλερο είπε: «Δεν σας λέω να ψηφίσετε το κόμμα μου, δεν είναι ανάγκη να το ψηφίσετε. Αν όμως λέτε «Είμαστε Τούρκοι!», αν λέτε «Είμαστε μουσουλμάνοι!», εάν σκέφτεστε τα παιδιά σας, τότε έχω κάτι να σας ζητήσω. Ίσως να έχω κάνει λάθη, ίσως να έχω κάποια μειονεκτήματα, ίσως να σας έχω πικράνει. Από εδώ και στο εξής όμως, για την σωτηρία αυτού του λαού, μιλώ εκ μέρους όλων όσοι βρίσκονται μέσα και έξω από αυτό το τέμενος. Αργά ή γρήγορα όλοι θα προσχωρήσουν σε αυτό το κόμμα. Ελάτε και ας ενισχύσουμε το ιδιαίτερο κόμμα της μειονότητας, το κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας. Προσέξτε, αυτός που τα λέει τώρα αυτά είναι βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Δεν τα δηλώνω μετά από την παραίτηση μου από βουλευτής, τα λέω κατά την περίοδο που είμαι ακόμα βουλευτής».

 

Μάντατζη: «Το κόμμα Ειρήνης και Φιλίας πρέπει να ενισχυθεί

 

Ερωτηθείς από το «Ε» αν προτίθεται να προσχωρήσει, να ηγηθεί ενδεχομένως του κόμματος Ειρήνης και Φιλίας, παραιτούμενος από το ΠΑΣΟΚ το άφησε ανοιχτό σαν ενδεχόμενο να γίνει αυτό κάποτε αλλά αναδιπλώθηκε αμέσως λέγοντας : «Δεν είναι στις προθέσεις μου ν’ αλλάξω κόμμα. Όμως πιστεύω ότι αυτό το κόμμα πρέπει να ενισχυθεί. Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στην μειονότητα από το ΠΑΣΟΚ. Ούτως ή άλλως θα υπάρξουν μεγάλες διαρροές.

 

Μια ζωή πατά σε δυο βάρκες

 

Σχήμα οξύμωρον και πέραν κάθε λογικής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την πολιτική συμπεριφορά του κ. Μάντατζη. Όντας βουλευτής ενός κόμματος προτείνει στους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν άλλο κόμμα δηλαδή να μην τον ψηφίσουν καθώς υπογραμμίζει παράλληλα ότι δεν είναι στις προθέσεις του ν’ αλλάξει κόμμα. Αυτό είναι το πρώτο επίπεδο ανάλυσης. Κάποιος όμως που έχει παρακολουθήσει όλη την πολιτική συμπεριφορά του κ. Μάντατζη που χαρακτηρίζεται από την προσπάθειά του να εξισορροπήσει μεταξύ του κόμματος και της Συμβουλευτικής Επιτροπής, γνωρίζει τη κόντρα του με τον ψευδομουφτή για το ποιος θα έχει τον πρώτο λόγο στην μειονότητα αυτά θα τα εκλάμβανε ως μια προσπάθεια να τείνει χείρα φιλίας προς τον ψευδομουφτή, να κλείσει μέτωπα στο χώρο της μειονότητας, να γίνει αρεστός προκειμένου να μην εισπράξει τη φθορά του κόμματος του. Κατά την… πεπατημένη του λοιπόν πατά σε δυο βάρκες!

 

Το αν θα βγει σώος …μένει ν’ αποφασίσει ο χώρος του και το ΠΑΣΟΚ.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz