Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΡΕΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΑΡΝΙΤΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΡΕΜΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΑΡΝΙΤΣ

29
0

Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης συναντήθηκε με τον Γεν. Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πρυτανεία, συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούσαν την συνεργασία των πανεπιστημίων των δυο χωρών.

Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης στις δηλώσεις που έκανε μετά την συνάντηση, αναφέρθηκε στην σημασία των πολιτιστικών θεμάτων που περιλαμβάνονται στις σχέσεις των δυο χωρών σε επίπεδο ειρήνης και καλής γειτνίασης.

«Για να υπάρχει συντροφικότητα και να είναι ευτυχείς μέσα σε ειρήνη οι δύο λαοί, πιστεύω ότι αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος που πρέπει να εξελιχθεί» δήλωσε ο Ρέμελης.

Ο Τούρκος Γεν. Πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς σχολιάζοντας την επίσκεψη, ανέφερε πως πραγματοποίησε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον Κωνσταντίνο Ρέμελη, ο οποίος πρόσφατα άρχισε να ασκεί το καθήκον του πρύτανη. Ο Σαρνίτς σημείωσε πως έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες στον Ρέμελη για τα πανεπιστήμια στην Τουρκία, ειδικά για εκείνα της İstanbul, της Tekirdağ και της Edirne και δήλωσε πως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης επιθυμεί δε να διευρύνει και την συνεργασία με το πανεπιστήμιο Namık Kemal της Tekirdağ και των άλλων πανεπιστημίων της περιοχής.

Ο Τούρκος Γεν. Πρόξενος είπε πως είχαν μια πραγματικά παραγωγική και ωφέλιμη συνάντηση και ότι τους είπε πως σε περίπτωση που τους ζητηθεί είναι έτοιμοι να αναλάβουν ρόλο στο θέμα της συνεργασίας με τα Τουρκικά πανεπιστήμια.

Στην συνάντηση που είχε ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Κωνσταντίνος Ρέμελης με τον Γεν. Πρόξενο της Τουρκίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σαρνίτς, παρών ήταν και οι Αντιπρυτάνεις.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz