Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΜ-Θ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

27
0

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ρώσικης Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Alexey Popov είχε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης.

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα καθώς ο Πρόξενος μιλά άπταιστα ελληνικά. Συζήτησαν, παρουσία του Υποπρόξενου Alexey Peirichyo, γύρω από θέματα ανάπτυξης και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και ρωσικών περιφερειών σε τομείς όπως η οικονομία, ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

«Η αποφασιστικότητα και η φαντασία είναι το κλειδί», σύμφωνα με τον κ. Πρόξενο, «για την αξιοποίηση των υπαρχουσών δυνατοτήτων σε μια κρίσιμη οικονομικά συγκυρία». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει καλή συνεργασία μεταξύ των δυο πλευρών η οποία θα στηριχτεί και στις καλές παραδοσιακά σχέσεις μεταξύ των Ρωσίας και Ελλάδας.

 

Από την πλευρά ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τον Ρώσο Πρόξενο για την επίσκεψη, λέγοντας ότι στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συζήτησης προέκυψαν και θέματα ουσίας και μελλοντικής διαπεριφερειακής συνεργασίας.

Ανέφερε ότι δρομολογείται αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με δήμο που γειτονεύει με τον Δήμο της Αγίας Πετρούπολης ενώ προωθούνται και συνεργασίες σε επίπεδο επιχειρηματικό και τουριστικό.

«Δεσμευτήκαμε ότι θ’ αναλάβουμε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να βρούμε το βηματισμό στη συνεργασία μας», κατέληξε ο κ. Περιφερειάρχης.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Τον Γενικό Πρόξενο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Alexey Popov, δέχθηκε σήμερα σε εθιμοτυπική επίσκεψη στο γραφείο του ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. δήμαρχος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής μας και συζητήθηκαν οι τρόποι ανάδειξης της περιοχής μας ως ελκυστικού ταξιδιωτικού προορισμού για τους πολίτες της Ρωσίας.

Ακόμη αναζητήθηκαν πιθανές συνεργασίες σε θέματα πολιτισμού, με ανταλλαγές προγραμμάτων κλπ.

Το καλό πνεύμα της συνάντησης επισφραγίστηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz