Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ

Συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ

4
0

H Αντιπροσωπεία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΑΣΕ για τις εθνικές μειονότητες.

Στη συνάντηση τέθηκαν ομιλία μίσους και συστηματική διάκριση κατά της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης, στην Ελλάδα.

Ως εκπρόσωποι της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης  (ABTTF) και  ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD) πραγματοποίησαν επίσκεψη εργασίας στη Χάγη της Ολλανδίας στις 9 Δεκεμβρίου 2019. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας υπό την αιγίδα της ABTTF, η αντιπροσωπεία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης αποτελούμενη από τον Χαλίτ Χαμπίπογλου, Πρόεδρο της ABTTF, την Μελέκ Κιρματζί Αρίκ, Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων της ABTTF, τον Ίλχαν Μεχμέτ, Αντιπρόεδρο της BTAYTD, την Καθ. Περβίν Χαϊρουλλαχ, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του BTAYTD. Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στο γραφείο του, με τον Πρεσβευτή Λαμπέρτο Ζανιέρ, Ύπατο Αρμοστή για τις Εθνικές Μειονότητες του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Στη συνάντηση, η αντιπροσωπεία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης ενημέρωσε τον Ύπατο Αρμοστή λεπτομερώς, για την ομιλία του μίσους στην Ελλάδα, η οποία θεωρεί την Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης ως την «άλλη», την «απειλή» και την «επικίνδυνη» και τη συστηματική διάκριση στην οποία η κοινότητα υποβάλλονται στην καθημερινή ζωή δίνοντας παραδείγματα. Η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι το καθεστώς και τα δικαιώματα της Τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης ορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923. Επιπλέον, η αντιπροσωπεία σημείωσε ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης ως θέμα εθνικής ασφάλειας και ότι ιστορικές προκαταλήψεις και δογματικές ιδέες είναι σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Τέλος, η αντιπροσωπεία δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεσος και εποικοδομητικός μηχανισμός διαλόγου με το Ελληνικό κράτος για τη λύση των σημερινών προβλημάτων.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz