Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα...

Συνάντηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό

22
0

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποίησαν την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στο Υπουργείο Υγείας, συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους Υπουργούς της Κυβέρνησης, προκειμένου να εκθέσουν στον Υπουργό τα ζητήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ στον τομέα της Υγείας και να συζητήσουν τον κοινό σχεδιασμό των μελλοντικών τους δράσεων.

Κατά την ενημέρωση των Βουλευτών, γνωστοποιήθηκαν οι  προθέσεις του Υπουργείου να επισπεύσει τις διαδικασίες διορισμού των νέων διοικητών, οι  οποίες θα ολοκληρωθούν εντός τριμήνου. Διαβεβαιώθηκε πως η μικρή  καθυστέρηση που παρατηρείται, οφείλεται στην ενδελεχή εξέταση και αξιολόγηση των υποψηφίων, ώστε να επιλεγούν οι  ικανότεροι εξ’ αυτών  με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια.

Παράλληλα, οι Βουλευτές ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που έχουν γίνει έως τώρα προκειμένου να ενισχυθεί με προσωπικό το Εθνικό σύστημα Υγείας, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί τον κατακερματισμό των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ειδικότερα, αναφέρθηκε η ενίσχυση του φετινού προϋπολογισμού για τον χώρο της Υγείας, οι ενέργειες για τη στελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η αποπληρωμή οφειλών σε υπερωρίες και προμήθειες, καθώς και νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αγροτικών ιατρείων και των νοσοκομείων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην περίθαλψη των ανασφάλιστων.

Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης οι Βουλευτές παρέδωσαν λεπτομερή καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων που αντιμετωπίζει το κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα της Περιφέρειας και δόθηκε η διαβεβαίωση από τον Υπουργό πως θα αντιμετωπιστούν το συντομότερο δυνατόν. 

Όσον αφορά τη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ο κ. Ξανθός ενημέρωσε πως έχουν ήδη ολοκληρωθεί προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων ΕΣΥ από παλαιότερες προκηρύξεις, και πως ένας ικανοποιητικός αριθμός διορισμών βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Εκτός αυτού, ανακοινώθηκαν οι προσεχείς προσλήψεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι οποίες, αφενός, αφορούν προσλήψεις ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου βάσει χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και, αφετέρου αποσκοπούν στην κάλυψη κενών  των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας, καθώς βρίσκονται σε στάδιο προκήρυξης 500 θέσεις ( 400 νοσηλευτές και 100 ιατροί). Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό πως έχουν ήδη προχωρήσει 980 περίπου διορισμοί σε  θέσεις μόνιμου υγειονομικού προσωπικού και έχουν προγραμματιστεί να προκηρυχθούν περί τις 2.500 επιπλέον θέσεις επικουρικού και μόνιμου λοιπού προσωπικού μέσα στον Μάρτιο, με σκοπό να ολοκληρωθούν με πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες από αυτές που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα.

Στο πλαίσιο της εύρυθμης λειτουργίας  του συστήματος Υγείας, ομόφωνα οι Βουλευτές της Περιφέρειας ζήτησαν την άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντος νομοσχέδιου, που  αφορά στο Παράλληλο Πρόγραμμα καθώς πρόκειται να ανακουφίσει εκατομμύρια συμπολιτών μας. Συμφωνώντας ο κ. Υπουργός, τόνισε πως με τη μεταφορά εξουσιών στις Υγειονομικές Περιφέρειες, θα επιλύονται άμεσα πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα κατά τόπους Υγειονομικά Ιδρύματα.

Τόσο  ο Υπουργός Υγείας, όσο και οι Βουλευτές, τόνισαν τη σημασία της αγαστής συνεργασίας για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος στον τομέα της Υγείας και δεσμεύτηκαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

 

Το Γραφείο Τύπου

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz