Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Στα τέλη Οκτωβρίου η λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό

Στα τέλη Οκτωβρίου η λειτουργία του Τζαμιού στο Βοτανικό

1
0

Στην Αθήνα συνεχίζονται οι προετοιμασίες λειτουργίας του πρώτου Τζαμιού στην πρωτεύουσα μετά την Οθωμανική περίοδο.

Η Αθήνα, πρωτεύουσα της Ελλάδας, γνωστή και ως η μοναδική πρωτεύουσα χωρίς Τζαμί στην Ευρώπη, ετοιμάζεται για το άνοιγμα του πρώτου τζαμιού μετά την ανεξαρτησία του ελληνικού κράτους από την οθωμανική αυτοκρατορία.

Η διαδικασία καθυστέρησε εν μέρει λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα έχει επιταχυνθεί και θα ανοίξει το τζαμί προς το τέλος του φθινοπώρου, ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP ότι το τζαμί είναι πιθανό να ανοίξει στα τέλη Οκτωβρίου, εκτός εάν υπάρξει δεύτερη περίοδος καραντίνας.

Πρόκειται για ένα έργο που προτάθηκε για κατασκευή από το 2007, αλλά αντιμετώπισε τη σκληρή αντίδραση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η κατασκευή του εν λόγω τζαμιού ολοκληρώθηκε το 2019 αλλά αυτό δεν μπόρεσε να λειτουργήσει παρά τον πολύχρονο αγώνα για την δημιουργία του που διήρκεσε 12 χρόνια, ενώ στην Αθήνα διαβιούν περίπου 400 χιλιάδες μουσουλμάνοι.

Το κτίριο είναι χτισμένο σε μια βιομηχανική γειτονιά με κρατικά κεφάλαια και έχει χωρητικότητα 350 ατόμων. Οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Αθήνα χρησιμοποιούν αυτοσχέδια τζαμιά μέσα σε διαμερίσματα και καταστήματα για λατρεία μέχρι σήμερα.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz