Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Σειρά επαφών με κομματικούς παράγοντες της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα

Σειρά επαφών με κομματικούς παράγοντες της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα

16
0

Σειρά επαφών με κομματικούς παράγοντες της ΔΗΜΑΡ και κυβερνητικά στελέχη είχαν στην Αθήνα το προηγούμενο διήμερο το μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής Δάμων Δαμιανός και ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου κατά τις τελευταίες εκλογές στο Νομό Ροδόπης, Ιλχάν Αχμέτ.

 

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση του προέδρου και του γραμματέα της ΔΗΜΑΡ με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου Εσάτ Χουσείν, όπου και παραδόθηκε υπόμνημα με τα ζητήματα του νέου κανονισμού για τον καπνό και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης.

Αμέσως μετά συγκλήθηκε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό την προεδρία του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου και στελέχους της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου. Εκεί τέθηκε το ζήτημα της επιστροφής των ενισχύσεων που καλούνται να δώσουν 107 καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης οι οποίοι κατά το έτος 2011 πήραν τις ενισχύσεις και προέβησαν στην συνέχεια σε μεταβιβάσεις αγροτεμαχίων. Αποφασίστηκε να κατατεθούν εντός των προσεχών δύο εβδομάδων ενστάσεις προκειμένου να εξαντληθούν τα περιθώρια για να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν τις επιδοτήσεις.

Στη συνέχεια η υπεύθυνη του τομέα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση δέχθηκε στο γραφείο της στη Βουλή τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων ΕΠΑΘ Ροδόπης – Έβρου Μεχμέτ Ντερτιμάν, ο οποίος και της επέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις των μειονοτικών δασκάλων για τα ζητήματα της εξομοίωσης των πτυχίων τους, της αξιολόγησης με αξιοκρατικά κριτήρια των διευθυντών και υποδιευθυντών των μειονοτικών δημοτικών σχολείων, της αναγκαιότητας επέκτασης του προγράμματος επιμόρφωσης των δασκάλων με σεμινάρια και στην τουρκική γλώσσα, της μοριοδότησής τους και των προσλήψεων που πρέπει να γίνουν στην μειονοτική εκπαίδευση. Παράλληλα ο κ. Ντερτιμάν ευχαρίστησε την κ. Ρεπούση γιατί η ΔΗΜΑΡ ήταν μέχρι σήμερα το μόνο κόμμα που ασχολήθηκε εμπεριστατωμένα και όχι ευκαιριακά και για το θεαθήναι σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο με τα ζητήματα της μειονοτικής εκπαίδευσης.    

Την Πέμπτη το πρωί οι Δάμωνας Δαμιανός και Ιλχάν Αχμέτ επισκέφθηκαν στο υπουργείο Παιδείας τον γενικό γραμματέα Θρησκευμάτων, Γιώργο Καλατζή τον οποίο και ενημέρωσαν για τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ πάνω στο νέο νόμο για τους ιεροδιδασκάλους, τις δυσκολίες στην πορεία εφαρμογής του αλλά και τα νέα ζητήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων σε ό,τι αφορά το πλαίσιο επιλογής των μουφτήδων στη Θράκη και του διορισμού των ιεροδιδασκάλων στα δημόσια σχολεία ως θεολόγων καθηγητών. Ο κ. Καλατζής τόνισε από την πελυρά του ότι προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας είναι η ίδρυση τμήματος Ισλαμικών Σπουδών που σήμερα δεν υπάρχει στην Ελλάδα οι απόφοιτοι του οποίου θα μπορούν να διδάσκουν τα θρησκευτικά στα σχολεία με επάρκεια γνώσεων και χωρίς αμφισβητήσεις.

Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Παπαθεοδώρου ο οποίος έχει προταθεί από την ΔΗΜΑΡ στην οποία παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΑΘ θέτοντας σε υψηλό πολιτικό επίπεδο τα θέματα της μειονοτικής εκπαίδευσης. Ο κ. Παπαθεοδώρου επεσήμανε ότι υπάρχει συνεχές ενδιαφέρον για την δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία και τόνισε ότι οποιαδήποτε πράξη ανάλογη με αυτές που καταγράφηκαν σε σχολεία της Αττικής συμβεί στη Θράκη, η ηγεσία του υπουργείου αλλά και οι τοπικοί θεσμικοί εκπρόσωποι της εκπαίδευσης είναι έτοιμοι να τις καταγγείλουν και να τις εξοστρακίσουν από τους χώρους των σχολείων.

Επίσης ο κ. Παπαθεοδώρου δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία αλλαγής του τρόπου επιλογής των διευθυντών και υποδιευθυντών στα μειονοτικά σχολεία ώστε να εκλείψουν φαινόμενα παραγοντισμού που δεν συνάδουν με την εκπαιδευτική διαδικασία.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz