Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Ν.Ο. της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Αθανάσιο Σύρρο

Ν.Ο. της ΔΗΜΑΡ επισκέφθηκε τον αστυνομικό διευθυντή Ροδόπης Αθανάσιο Σύρρο

8
0

Την διαβεβαίωση ότι η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην απειλειθεί η κοινωνική ειρήνη από την δράση της Χρυσής Αυγής παρέσχε στην Ν.Ο. της ΔΗΜΑΡ που τον επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στο γαρφείο του, ο αστυνομικός διευθυντής, Αθανάσιος Σύρρος. 


Ο κ. Σύρρος δεσμεύτηκε ότι δεν θα επιτραπούν στο εξής επεισόδια όπως αυτά που έλαβαν χώρα το βράδυ του Σαββάτου μετά τα εγκαίνια των γραφείων του συγκεκριμένου πολιτικού μορφώματος και τα οποία στοίχισαν τον τραυματισμό δύο νεαρών φοιτητών, ούτε και θα κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα οποιουδήποτε πολίτη από ανάλογες κινητοποιήσεις στην πόλη της Κομοτηνής και στους οικισμούς του νομού Ροδόπης. 
 


Ο ίδιος σημείωσε ότι για οτιδήποτε συνέβη το Σάββατο εις βάρος φοιτητών αλλά και μετά τις σημερινές καταγγελίες μητέρας ενός εκ των τραυματισμένων νέων παιδιών θα διαταχθεί ΕΔΕ.

  
“Η δράση της Χρυσής Αυγής, παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται με κοινοβουλευτικό μανδύα αυτή την περίοδο, περιγράφεται σε σειρά άρθρων του Ποινικού Κώδικα και η Δημοκρατία έχει τους τρόπους να προστατευθεί από εκείνους που λειτουργούν ως τιμητές και διώκτες της”, τόνισαν προς τον αστυνομικό διευθυντή τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ, σημειώνοντας με έμφαση την ανάγκη εκρίζωσης από το σώμα της ΕΛΑΣ, “όλων  εκείνων των “σταγονιδίων” που έχουν παρεισφρείσει μέσα στο σώμα και λειτουργούν υπονομευτικά για το κύρος της και την ασφάλεια όλων των ελλήνων πολιτών αλλά και εκείνων που ζούνε στην πατρίδα μας”.
 


Σε ό,τι αφορά την λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης Αλλοδαπών στους χώρους της Σχολής Αστυνομίας, ο αστυνομικός διευθυντής, έδωσε την διαβεβαίωση ότι οι φθορές αποκαθίστανται ταχέως ώστε να μπορούν οι φυλασσόμενοι μετανάστες να έχουν στοιχειωδώς αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

 
Η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, για μια ακόμη φορά εξέφρασε την διαφωνία της με την μετατροπή ενός κτιρίου που έχει ταχθεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό ίδρυμα, σε κέντρο φύλαξης μεταναστών, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την δημιουργία άλλων χώρων, ικανών, λειτουργικών και κατάλληλων για να στεγάσουν μη νόμιμους μετανάστες, έστω και εντός των γεωγραφικών ορίων της Θράκης.
 


Η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης, χαιρετίζει επίσης το οριστικό κλείσιμο του Απαράδεκτου κέντρου φύλαξης μεταναστών στην περιοχή της Βέννας.
 
Η πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, Σταυρούλα Τζατζανά, μετέφερε στα τοπικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας σε ό,τι αφορά ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής, στελέχωσης των υπηρεσιών αλλά και “τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν”, όπως την χαρακτήρισε η ίδια, για αστυνομικούς και φυλασσόμενους μετανάστες στον χώρο της Αστυνομικής Σχολής.


Η κ. Τζαζτανά κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί καλούνται να προφυλαχθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα μέσα σε ένα παλαιό λεωφορείο (!) που επιστρατεύθηκε για να λειτουργήσει ως φυλάκιο, ενώ μετά τις πρόσφατες ταραχές στον συγκεκριμένο χώρο, οι φθορές παραμένουν τεράστιες και η αποκατάστασή τους προκειμένου να υπάρχει ένα ανεκτό επίπεδο διαβίωσης, γίνεται με εξαιρετικά βραδείς ρυθμούς. 

 
Η ΔΗΜΑΡ Ροδόπης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφθεί προσεχώς επιτόπου τις εγκαταστάσεις όπου φυλάσσονται οι μετανάστες ώστε να μορφώσει προσωπική αντίληψη για τα όσα συμβαίνουν εκεί, ενώ τόνισε προς της πρόεδρο της Ενωσης Αστυνομικών Ροδόπης ότι όλα τους τα αιτήματα θα μεταφερθούν προς την Αθήνα και ειδικότερα προς τον τομέα Δημόσιας Τάξης και τον υπεύθυνο βουλευτή Γιάννη Πανούση, ώστε να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του θέματος στα πλαίσια της κυβέρνησης και του κοινοβουλευτικού ελέγχου.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz