Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Μουφτής Μετέ: «Έναν τέτοιο Μουφτή θέλει το κράτος».

Μουφτής Μετέ: «Έναν τέτοιο Μουφτή θέλει το κράτος».

0
0

Εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ: «Έναν τέτοιο Μουφτή θέλει το κράτος».

Μέσω Twitter στις 27 Μαρτίου ο εκλεγμένος Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μετέ, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έκανε την εξής ανάρτηση:

«Από τα γεγονότα του 1821 και έπειτα έχουν θανατωθεί χιλιάδες Τούρκοι Μουσουλμάνοι. Θυμόμαστε με καλά λόγια όλους τους ήρωες που έχουν θανατωθεί από τους ανθρώπους που για πολλούς αιώνες ζούσαν στα ίδια χώματα με ανθρωπιά και αλληλοσεβασμό. Και όσοι συμπεριφέρονται με ασέβεια στην Αγία μνήμη αυτών τους αφήνουμε να τους κρίνει ο θεός».

Στη συνέχεια ακολούθησε ακόμα μια ανάρτησή του, στην οποία κάνει κρητική στον διορισμένο από το Ελληνικό κράτος Μουφτή της Ξάνθης Μπιλάλ Καρά Χαλήλ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει καμία βαρύτητα ο λόγος αυτού του ατόμου στην Μειονότητα και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να μιλά στο όνομα της Μειονότητας».

Σημειώνοντας ότι ο διορισμένος από το Ελληνικό κράτος Μουφτής της Ξάνθης δεν είχε καμία γνώση σχετικά με το τι συνέβη το 1821 και συνεχίζει:

«Για ένα άτομο που αντανακλάται στον εθνικό και τοπικό τύπο με τον ανεπαίσχυντο τρόπο ζωής του, που δεν έχει λάβει την εύνοια του λαού και που δεν έχει γνώση της ιστορίας και της θρησκείας, είναι φυσιολογικό να μην γνωρίζει αυτά τα γεγονότα. Αυτό που θέλει το κράτος είναι έναν τέτοιο Μουφτή. Διότι, στη χώρα μας, η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει, μόνο οι μέθοδοι έχουν προσαρμοστεί σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, οι πιέσεις ενάντια στην ταυτότητά μας και την ελευθερία της πίστης μας είναι το αποτέλεσμα αυτού του ιστορικού υποβάθρου. Οι δηλώσεις αυτού του ατόμου, που δεν είναι εξουσιοδοτημένος να μιλά εκ μέρους της Μειονότητας μας, δεν υπόκεινται επίσης σε καμία διάταξη».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz