Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Κατατέθηκε βελτιωμένη η τροπολογία για τα μειονοτικά σωματεία

Κατατέθηκε βελτιωμένη η τροπολογία για τα μειονοτικά σωματεία

25
0

Κατατέθηκε βελτιωμένη η τροπολογία για τα μειονοτικά σωματεία

Προβλέπει τους διεθνείς όρους και περιορισμούς περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας

Με βελτιώσεις που ικανοποιούν τους διαφωνούντες βουλευτές των συγκυβερνώντων ΑΝΕΛ επανακατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής την τροπολογία που είχε προκαλέσει αντιδράσεις και αφορά, μεταξύ των άλλων, τα μειονοτικά σωματεία και τις ενώσεις της Θράκης.

Η τροπολογία έδινε το δικαίωμα σε αυτόν που ενώ έχει απορριπτική απόφαση από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά στην συνέχεια έχει την θετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, να επαναπροσφύγει ώστε να επανεξεταστεί η υπόθεσή του από τα εθνικά δικαστήρια.

Η ρύθμιση θεωρήθηκε ότι περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων και την λεγόμενη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις. Έτσι, ο κ. Κοντονής απέσυρε την τροπολογία και την επανέφερε στο συζητούμενο νομοσχέδιο περί ταυτότητας φύλου, προσθέτοντας ότι το ως άνω δικαίωμα τελεί υπό τους όρους και τους περιορισμούς που προβλέπονται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφάλειας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Η επαναδιατύπωση αυτή ικανοποιεί τους διαφωνούντες βουλευτές των ΑΝΕΛ, μεταξύ των οποίων και ο Δ. Καμμένος, ο οποίος σε δήλωσή του συγχαίρει τον κ. Κοντονή καθώς η νέα ρύθμιση που κατέθεσε «θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους», όπως αναφέρει στην δήλωσή του. Μεταξύ εκείνων που αίρονται οι όποιες ενστάσεις τους είναι και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, η οποία φέρεται να διαφωνούσε.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz