Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Ιλχάν Αχμέτ: “Η Χρυσή Αυγή, συνιστά κίνδυνο για την Δημοκρατία και κίνδυνο...

Ιλχάν Αχμέτ: “Η Χρυσή Αυγή, συνιστά κίνδυνο για την Δημοκρατία και κίνδυνο για την Μειονότητά μας”

15
0

Τα όσα απαράδεκτα σχετικά με την Χρυσή Αυγή και το φαινόμενο του φασισμού στην Ελλάδα δήλωσε πριν λίγες μέρες προς τους τοπικούς δημοσιογράφους ο βουλευτής της Σύριζα, Αιχάν Καραγιουσούφ, συνιστούν προσβολή στην ιστορική μνήμη των αμέτρητων θυμάτων του αντιφασιστικού αγώνα του ελληνικού λαού τόσο κατά την περίοδο της Μεταξικής δικτατορίας της 4ης Αυγούστου, της μετεμφυλιακής  αστυνομοκρατούμενης δημοκρατίας του ΄50 και του ΄60 αλλά στην επταετία της χούντας 1967-74.

 

Τα όσα, δε, σενάρια συνωμοσίας επικαλείται για την Χρυσή Αυγή, περί ξενόφερτου φαινομένου που χρηματοδοτείται από ξένες μυστικές υπηρεσίες που δρουν κατά της Ελλάδας, λίγο απέχουν από τις απόψεις Καμένου που τροφοδότησαν έναν απίστευτο λαϊκισμό στην πολιτική ζωή του τόπου, εκτρέποντας την πολιτική συζήτηση από το πραγματικό στο φαντασιακό επίπεδο.

 

Ξεχνά επίσης ο κ. Καραγιουσούφ όταν μιλά για «απουσία φασιστικών τάσεων στα Βαλκάνια», εβρισκόμενος σε προφανή ιδεολογική και πολιτική σύγχυση,  ότι η φασιστική Βουλγαρία ήταν εκείνη που συμμετείχε στον Άξονα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου μετέχοντας στην κατοχή της Ελλάδας την περίοδο 1941-44 μαζί με την ναζιστική Γερμανία και την φασιστική Ιταλία με ιδιαίτερα οδυνηρές μνήμες για τους πολίτες και αμέτρητα βάσανα και κακουχίες για την Μειονότητα της Δυτικής Θράκης.

  

Όταν μάλιστα, έχεις τα πρόσφατα παραδείγματα εθνοκαθάρσεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία εις βάρος των ίδιων των  λαών της, από βάρβαρες εθνικιστικές, παραστρατιωτικές και κατ΄ επέκταση φασιστικές ομάδες που δρούσαν  στο όνομα θρησκειών, εθνικών καταγωγών και της εθνικής καθαρότητας των εδαφών, δεν μπορείς να διαβάζεις την ιστορία ως αριστερός βουλευτής είτε με μυωπικά γυαλιά είτε με μια πρωτοφανή πολιτική επιπολαιότητα.

    

Η Χρυσή Αυγή, ανεξάρτητα από τι πιστεύουν αυτοί που την ψηφίζουν, συνιστά κίνδυνο για την Δημοκρατία και κίνδυνο για την Μειονότητά μας, εδώ στην Δυτική Θράκη, γιατί είναι εμποτισμένη με εθνοφυλετικό μίσος, με πραγματική απέχθεια για το διαφορετικό, αμφισβητώντας την ίδια της την ύπαρξη και την υπόσταση όπως αυτή έχει συνομολογηθεί με την Συνθήκη της Λωζάννης, επενδύοντας στον πόλεμο και την καταστροφή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.   

Ασφαλές καταφύγιο για την Μειονότητά μας αποτελεί η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που τόσο φαίνεται ότι απεχθάνονται ο κ. Καραγιουσούφ και το κόμμα του, αναδεικνύοντας άλλες, περίεργες  προτεραιότητες, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε απρόβλεπτες  περιπέτειες.      

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz