Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η Ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε Τουρκικό σκάφος, μαρτυρία καπετάνιου

Η Ελληνική ακτοφυλακή πυροβόλησε Τουρκικό σκάφος, μαρτυρία καπετάνιου

0
0

Περιστατικό κοντά στη Σύμη με την ελληνική ακτοφυλακή να παρενοχλεί Τουρκικό σκάφος.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του καπετάνιου του σκάφους 35χρονο Φερχάτ Κοράι πατέρα ενός παιδιού, δήλωσε ότι η ελληνική ακτοφυλακή παρενόχλησε το σκάφος του δύο φορές. Η πρώτη ήταν κοντά στην Κω.

“Πυροβόλησαν προειδοποιητικά στον αέρα και μας ανάγκασαν να μπούμε σε ελληνικά χωρικά ύδατα, παρόλο που βρισκόμασταν στα Τουρκικά. Αντιληφθήκαμε ότι χρησιμοποιούν πλαστικές σφαίρες και καταγράψαμε το περιστατικό με κινητό. Συνεχίσαμε την πορεία μας προς το λιμάνι της Datça.

Η δεύτερη παρενόχληση ήταν κοντά στη Σύμη. Δύο πλαστικές σφαίρες βρήκαν το σκάφος μας. Ειδοποίησα το λιμενικό μέσω ασυρμάτου και τηλεφωνικά. Με ρώτησαν το όνομά μου και αν τραυματίστηκα. Ήμασταν δύο άτομα στο σκάφος. Μπαίνοντας στο λιμάνι της Datça, ενημερώσαμε την Ακτοφυλακή. Τηρήθηκε το πρωτόκολλο. Ακολούθησε έλεγχος στο σκάφος”, δήλωσε ο Φερχάτ Κοράι.

Αντίδραση από τον Ακάρ

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επισκέφθηκε τη Διοίκηση Ναυτικής Βάσης στο İskenderun και τη Φρεγάτα Μπαρμπάρος  λόγω του μπαιραμιού. Κατά την επίσκεψή του, ο Akar αντέδρασε έντονα στις προκλήσεις της Ελλάδας στο Αιγαίο Πέλαγος και είπε: «Παρά τις προσπάθειες και την υπομονή μας στις σχέσεις καλής γειτονίας, δεν είναι δυνατόν να εξηγήσουμε την παρενόχληση στο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες».