Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Η Άγκυρα σε Ελλάδα για σύνθημα κατά του Μουφτή και Navtex

Η Άγκυρα σε Ελλάδα για σύνθημα κατά του Μουφτή και Navtex

1
0

Ο εκπρόσωπος του Yπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι προέβη σε δηλώσεις για το σύνθημα που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Μούφτη της Ξάνθης Aχμέτ Μετέ αλλά και για τις Navtex που εξέδωσε η Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, σε απάντηση ερώτησης αναφορικά με το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ, του ‘Μουφτή’ της Ξάνθης στην Ελλάδα είπε:

«Καταδικάζουμε το μήνυμα ρατσιστικής απειλής που γράφτηκε στον ανελκυστήρα του διαμερίσματος της κατοικίας του Αχμέτ Μετέ Μουφτή Ξάνθης στην Ελλάδα.

Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε για άλλη μια φορά τη μη ανεκτικότητα ρατσιστικών και εξτρεμιστικών ομάδων στην Ελλάδα έναντι της ύπαρξης της Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη και των εκπροσώπων τους. Αναμένουμε από το Ελληνικό κράτος να ρίξει φως στο ειδεχθές περιστατικό και να φέρει τους δράστες του στη δικαιοσύνη διεξάγοντας μια έρευνα με τη δέουσα σοβαρότητα και ευαισθησία».

«H Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή».

Σχετικά με τις Navtex, ο εκπρόσωπος του Τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «H Ελλάδα εξακολουθεί να αυξάνει την ένταση στην περιοχή συνεχίζει τις προβοκατόρικες παρενοχλήσεις και παραβιάσεις και συνεχίζει να διατηρεί μια στάση μη συμφωνίας καθώς αρνείται τον διάλογο και πηγαίνει τις διαφορές σε τρίτους. H Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική της στάση καθώς μέσα σε μια ημέρα εξέδωσε 3 NAVTEX για στρατιωτικές ασκήσεις σε περιοχές νησιών που πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα και οι 2 από τις NAVTEX είχαν δεσμευτεί από τη χώρα μας. Στις παράνομες NAVTEX της Ελλάδας έχουμε απαντήσει με ανάλογες NAVTEX.»

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz