Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Ερντογάν: «Δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων, το πρόβλημα μας είναι με τους...

Ερντογάν: «Δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων, το πρόβλημα μας είναι με τους τρομοκράτες.»

5
0

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν μίλησε σχετικά με την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

«Εμείς δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων. Το πρόβλημα μας είναι με τους τρομοκράτες» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν αξιολόγησε την επικαιρότητα σε ζωντανή εκπομπή του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης της Τουρκίας (TRT).

Αξιολογώντας την Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης που διεξάχθηκε από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στα ανατολικά του Ευφράτη Ποταμού στη Συρία και στη συνέχεια ανεστάλη ο Πρόεδρος ανέφερε:

«Η Γερμανία, η Γαλλία και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν συνομιλίες με τα ηγετικά στελέχη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο τρομοκράτης με το ψευδώνυμο Μαζλούμ καταζητείται με κόκκινο δελτίο. Οι ΗΠΑ πρέπει να μας τον παραδώσουν.

Επειδή οι υδάτινες πηγές σε εκείνη την περιοχή είναι άφθονες είπαμε να ονομάσουμε την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης. Η Επιχείρηση Πηγή Ειρήνης ξεκίνησε έτσι.

Εμείς δεν είμαστε εχθροί των Κούρδων. Εκείνοι είναι αδέρφια μας. Το πρόβλημα μας είναι με τους τρομοκράτες. Εμείς ήρθαμε για ανοικοδόμηση και αποκατάσταση όχι για να γκρεμίσουμε» είπε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είπε πως θα αποφασιστεί ανάλογα με τις εξελίξεις το αν η επιχείρηση θα καλύψει ή όχι την περιοχή της Αϊν Αλ Άραμπ.

Αφού σημείωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι οποίες είναι στρατηγικός εταίρος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, διασφάλισαν στην τρομοκρατική οργάνωση πάνω από 30 χιλιάδες φορτηγά γεμάτα με όπλα και εξοπλισμούς είπε:

«Θέλουμε την εκκαθάριση των βαρεών όπλων στη Συρία ταχύτατα ή την παράδοση αυτών στην Τουρκία. Άλλωστε είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ. Να δώσουν σε μας αυτά».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως έχουν ειλικρινείς σχέσεις με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμο και πως στις 13 Νοεμβρίου θα ανταποκριθεί στην πρόσκληση του με μια αποστολή.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz