Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Επιστολή Στέφανο Χατζημανώλη Για την τουρκική τουριστική αγορά…

Επιστολή Στέφανο Χατζημανώλη Για την τουρκική τουριστική αγορά…

20
0

Η τουριστική βιομηχανία της χώρας μας διαπιστώνει καθημερινά τα δυσάρεστα αποτελέσματα από την κωλυσιεργία στην εκδοσή βίζας στους Τούρκους πολίτες που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας. Υπάρχουν ήδη αρκετές ακυρώσεις Τούρκων τουριστών που είχαν προγραμματίσει να έρθουν στην Ελλάδα, ενώ φορείς όπως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και Ξενοδόχοι με επιστολές τους ζητούν από την πολιτεία να λύσει το πρόβλημα αμέσως πριν χαθούν εκατοντάδες χιλιάδες διανυκτερεύσεις σε μια εποχή που αυτές είναι περισσότερο από αναγκαίες.

Για το θέμα λάβαμε την παρακάτω επιστολή από τον τουριστικό πράκτορα Στέφανο Χατζημανωλη (φώτο) που ειδικεύεται στην τουρκική τουριστικά αγορά. Ο κ. Χατζημανώλης έχει επίσης την ιδιότητα του συμβούλου σε τουριστικούς φορείς και ιδιώτες που στοχεύουν στην τουρκική αγορά.

Στην επιστολή του κάνει εκτίμηση της κατάστασης και προτείνει λύσεις.

Διαβάστε την:

Αγαπητά Omorfa Taxidia

Ολοκληρώνοντας μια λεπτομερή δραστηριοποίηση όλη την περασμένη εβδομάδα, μέχρι και χθες που επέστρεψα από τη Χίο, μετέχοντας σε αρκετές συναντήσεις με Τούρκους δημοσιογράφους, τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες, κλπ διαπίστωσα τα παρακάτω:

1.Η τουριστική κοινή γνώμη, σε όποια πολιτική πλευρά και εάν ανήκει, έχει δει ιδιαίτερα θετικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος (φυσικά για τους εσωτερικούς λόγους και τα πολιτικά χαρακτηριστικά τους). Αυτό φαίνεται και από όλα τα δημοσιεύματα του Τύπου τους, όπως επίσης και από την διάθεση τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο.

2. Την προσεχή εβδομάδα (από τις 16 Ιουλίου) αλλά και λίγο νωρίτερα, αρχίζει η μεγάλη έξοδος των τουριστών τους. Ήδη έχουν εξαντληθεί από χθες όλα (!!) τα εισιτήρια στα ΚΤΕΛ τους και τα περισσότερα αεροπορικά εισιτήρια προς όλους τους προορισμούς (εσωτερικού και εξωτερικού). Ήταν μια απόλυτα αναμενόμενη κίνηση, το είχαμε προβλέψει και μάλιστα γνωρίζουμε από τώρα ότι έχουν τεράστια κίνηση και το Σεπτέμβριο.

3. Δυστυχώς, για την Ελλάδα, για μία ακόμη φορά χάθηκε το σωστό τρένο… Εννοώ ότι ανεξάρτητα από τις αρκετά υψηλές αφίξεις που θα έχουμε το προσεχές χρονικό διάστημα, σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε (έστω) ότι έχουμε παρουσιάσει θεαματική βελτίωση και αυτό λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης σχεδίου και πρακτικής στο θέμα της visa/.

Η τραγική κατάσταση που διανύει η χώρα μας ουδόλως επηρέαζε την απόφαση των Τούρκων να ταξιδεύσουν προς κάθε ελληνικό προορισμό με τάσεις αύξησης άνω του 20% σε σχέση με την περσινή χρονιά (2014) που επίσης, ήταν εξαιρετική.

Δεν θα σας κουράσω με διάφορα σενάρια, πιστέψτε ότι επιθυμείτε:

· Η ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού και η ερασιτεχνική νοοτροπία των δημοσίων υπαλλήλων…

· Η παντελώς αδόκιμη πρακτική, με εγκληματικά αποτελέσματα, να δοκιμαστεί για πρώτη φορά η συλλογή βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση βίζας…

· Η εθνικιστική αντίληψη και η τάση που έχουν αρκετοί στα Υπουργεία Εξωτερικών για αόρατους εχθρούς… (από τα ανατολικά..)

· Η έλλειψη αποτελεσματικότητας του Υπουργείου Τουρισμού

Ειλικρινά μετά από 26 χρόνια επίμονης παρουσίασης επιχειρημάτων προς την ελληνική πλευρά (την πρώτη προσπάθεια οργάνωσης τούρκου outgoing στην Ελλάδα την πραγματοποίησα το 1989 στο ξενοδοχείο Marble/ Taksim στην Κων/πολη) και όλη την προσπάθεια των τελευταίων πέντε (5) ετών, σας αναφέρω ότι ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ δεν με ενδιαφέρει…! Ο θυμός μου πλέον έχει μετατραπεί σε αδιαφορία…!

Είναι απίστευτο να δέχομαι δεκάδες τηλέφωνα από όλη την Τουρκία (με φρικτά παράπονα για την διαδικασία έκδοσης βίζας), ιδιαίτερα μια τέτοια εποχή, να ανακοινώνεται στην Τουρκία ότι πάνω από 27.000 αιτήσεις είναι εγκλωβισμένες στα Ελληνικά προξενεία και τα visa centers, να χάνονται, χωρίς υπερβολή, πάνω από 100.000 διαν/σεις και να εξακολουθούν οι γνωστοί «υπεύθυνοι» να κωφεύουν και να ψελλίζουν με τον γνωστό στόμφο τους άθλιες δικαιολογίες…!

Απλά δεν με ενδιαφέρει, όπως δεν ενδιαφέρει και κανέναν Τούρκο δυνητικό πελάτη μας.

Αν εμείς θέλουμε να αυτοκτονούμε καθημερινά απλά, στερεύουν κάποια στιγμή τα επιχειρήματα μας προς την Τουρκική πλευρά.

Θέλω να τονίσω για μια τελευταία φορά ότι ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση, είναι η χορήγηση βίζας πολλαπλών χρήσεων (multiple) για 2 χρόνια, σε όλους τους Τούρκους υπηκόους που πληρούν τα χαρακτηριστικά που ορίζει η συνθήκη Schengen, και τίποτα παραπάνω (εμείς βέβαια, έχουμε διαλύσει κάθε έννοια ευρωπαϊκής συνοχής, παράλληλα δεχόμαστε με χαρά εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, που ταξιδεύουν με κάθε ελευθερία σε όλη την επικράτεια, αλλά είμαστε πιστοί στη συνθήκη Schengen…). Τρομάρα μας..!

Βέβαια, επειδή είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα γίνει τίποτα προς τη σωστή κατεύθυνση και όλα θα κινηθούν προς την γνωστή πορεία «οργάνωσης επιτροπών», «ομάδων εργασίας», κλπ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να μεσολαβήσουν, έτσι ώστε όσοι Τούρκοι τουρίστες που επιθυμούν, να έρχονται στην Ελλάδα, με βίζα Ισπανίας ή Ιταλίας (τις οποίες προμηθεύονται γρήγορα, άμεσα και αποτελεσματικά, σε πλήρη αντίθεση με το Ελληνικό ΜΠΑΧΑΛΟ!), χωρίς να κινδυνεύουν να απελαθούν (deportit).

Δεν υπάρχει καμία περαιτέρω ελπίδα, αν δεν προχωρήσουμε στην αναγκαία συστράτευση για την «επόμενη ημέρα» (που δυστυχώς έρχεται σύντομα…)

Με εκτίμηση,

Στέφανος Χατζημανώλης

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz