Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Επίσκεψη Νικολάου Δένδια στην περιοχή του Έβρου

Επίσκεψη Νικολάου Δένδια στην περιοχή του Έβρου

14
0

Ν. Δένδιας: Το πιο σύγχρονο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη χώρα και στην Ευρώπη το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου

Σύσκεψη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδα και συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

«Η χώρα μας δεν είναι πια ξέφραγο αμπέλι» τόνισε ο Υπουργός.

 O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Ορεστιάδας και στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου στον Έβρο.

Ο κ. Δένδιας αρχικά επισκέφτηκε ενδεικτικά σημεία κατόπτευσης των συνόρων, στα οποία έχουν τοποθετηθεί θερμικές κάμερες, καθώς και σταθερούς Σταθμούς Ελέγχου Κυκλοφορίας.

Ο Υπουργός στη συνέχεια μετέβη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή Αξιωματικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης των Αστυνομικών Διευθύνσεων Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέβη στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής του Φυλακίου Ορεστιάδας, προκειμένου να ενημερωθεί και να επιθεωρήσει την πρόοδο των εκεί διενεργούμενων εργασιών.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων συναντήσεων:

Επισκέφθηκα σήμερα πάλι τον Έβρο για να διαπιστώσω την ολοκλήρωση των εργασιών στο πρώτο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής που λειτουργεί εδώ. Ένα Κέντρο το οποίο είναι το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στη χώρα, νομίζω το πλέον σύγχρονο που υπάρχει στην Ευρώπη, απόλυτα συμβατό με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά standards και το οποίο θα αρχίσει τη λειτουργία του σε λίγο. Είναι, νομίζω, ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση του πλάνου διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, που όταν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, περί τις αρχές Ιουνίου, νομίζω θα είναι επίσης το πιο σύγχρονο σε όλη την Ευρώπη. Περιμένουμε και την επιθεώρηση από την Επίτροπο την κα Malstrom, ακριβώς για να βεβαιωθεί ότι η χώρα επιτέλους κάνει ό,τι υπόσχεται στους ευρωπαίους εταίρους.

 

Από την άλλη πλευρά, η επίσκεψή μου είχε και έναν άλλο σκοπό, να δω τους άντρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, που υπηρετούν εδώ, που φυλάνε τα σύνορα της χώρας με τεράστια επιτυχία. Να τους ευχαριστήσω θερμά και να εκφράσω τη βαθύτατη προσωπική μου ευγνωμοσύνη και την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για το τεράστιο έργο που έχουν επιτελέσει. Οι άνθρωποι αυτοί, οι γυναίκες και οι άντρες αυτοί, έχουν καταφέρει αυτό που εδώ και δέκα μήνες φαινόταν ακατόρθωτο: να προασπίσουν τη χώρα, να κλείσουν τα σύνορα, να μην επιτρέπουν πια η χώρα να είναι ένα ξέφραγο αμπέλι.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, θα έχει οφέλη η τοπική κοινωνία από τη λειτουργία αυτού του Κέντρου;

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Βεβαίως θα έχει, γιατί ο προγραμματισμός είναι ένα Τμήμα των υπηρεσιών φύλαξης αυτού του Κέντρου και γενικά οι υπηρεσίες που παρέχονται σε αυτό το Κέντρο να παρέχονται και από άτομα και επιχειρήσεις της τοπικής κοινωνίας. Νομίζω ότι όλες σιγά –σιγά οι μικρές κοινότητες αντιλαμβάνονται ότι από αυτές τις εγκαταστάσεις έχουν ένα παράλληλο όφελος.

Ερώτηση δημοσιογράφου: Είπατε για τους άντρες και της γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν θωρακίσει τα σύνορα. Αλλά οι άντρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν έχουν αυτοκίνητα. Το 85% των οχημάτων του Έβρου είναι ακινητοποιημένα.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Ένα κομμάτι από τις θερμές μου ευχαριστίες οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι επιχειρούν υπό δυσχερέστατες συνθήκες. Στο θέμα των αυτοκινήτων, όμως, το οποίο καλώς μου θίγετε και μου έθιξαν και οι συνδικαλιστές και οι Αξιωματικοί, δόθηκε μια άμεση λύση με τη λειτουργία είκοσι καινούριων οχημάτων, που δεν λειτουργούσαν. Και αμέσως μόλις γυρίσω στην Αθήνα θα κοιτάξω να δω τι πρέπει και τι μπορεί να γίνει. Ευχαριστώ πολύ.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz