Ana Sayfa Ελληνικά Νέα “Ενημερωτική επίσκεψη Διπλωματικής Ακαδημίας Υπ. Εξωτερικών στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών”

“Ενημερωτική επίσκεψη Διπλωματικής Ακαδημίας Υπ. Εξωτερικών στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών”

13
0

Ο δήμαρχος Μαρώνειας – Σαπών κ. Ηλίας Ιωαννάκης υποδέχθηκε τους 20 φοιτητές της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών που πραγματοποιούν ενημερωτική εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θράκη, σήμερα Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, στο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Σαπών.

Ο κ. Ιωαννάκης καλωσόρισε τους φοιτητές και τους ενημέρωσε για θέματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στο δήμο Μαρώνειας – Σαπών, λέγοντας τους χαρακτηριστικά: «Η εκπαίδευση είναι μοχλός ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες αν την στηρίξουν με την αρχή της ισότητας και της ισονομίας μπορούν να κάνουν μικρά θαύματα.

Αυτό βέβαια προϋποθέτει και από μέρους της κυβέρνησης ένα καθαρό βλέμμα σε ότι αφορά την διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες».

Ενημέρωση για την εκπαίδευση στη Θράκη έγινε στους φοιτητές από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θ κ. Σάββα Μελισσόπουλο και τον Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης κ. Νίκο Παπαγεωργίου.

Τους φοιτητές συνόδευαν ο πρέσβης κ. Γιάννης Οικονόμου, διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας, η κ. Χριστίνα Σιμαντηράκη, υποδιευθύντρια σπουδών, ο κ. Περικλής Αλεξανδράκης, διοικητικός γραμματέας, ο κ. Νικόλαος Πιπερίγκος, Διευθυντής Πολιτικών Υποθέσεων και ο κ. Δημόκας Αναστάσιος υπάλληλος του τμήματος Πολιτικών Υποθέσεων.

Στο σχολείο τους υποδέχθηκε η διευθύντρια κ. Ζαφειρούλα Κοτσάκη.

Οι φοιτητές πέρα από την ενημέρωση γεύθηκαν παραδοσιακές γεύσεις σε ταβέρνα των Σαπών και ακολούθως επισκέφθηκαν τις αρχαιότητες και τον ιστορικό οικισμό της Μαρώνειας.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz