Ana Sayfa Ελληνικά Νέα “Εμεἰς μπορούμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα.”

“Εμεἰς μπορούμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα.”

0
0

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος της Τουρκικής Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν στην εφημερίδα Χουριέτ.

O Καλίν για την Δυτική Θράκη ανέφερε, “Υπάρχουν θέματα όπως τα προβλήματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και η επιλογή των μουφτήδων μέσω εκλογών.

O Καλίν τόνισε τα εξής:

“Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την στρατηγική αυτή και να σταματήσει τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις. Εμεἰς μπορούμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα.”

“Η Τουρκία δεν δίνει σημασία στις απειλές και στις κυρώσεις που θα έρθουν από την Ελλάδα ή από άλλη χώρα. Στην πραγματικότητα είχαμε φέρει σε καλό σημείο το θέμα με την Ελλάδα. Όμως μόλις θα κάναμε την ανακοίνωση για διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, η Ελλάδα ανακοίνωσε πως συμφώνησε με την Αίγυπτο και τορπίλισε όλη τη διαδικασία. Εκεί προέκυψε ένα σοβαρή κρίση εμπιστοσύνης. Με την στάση αυτή της Ελλάδας προέκυψε μια νέα φάση. Διότι εκεί στέκεται η συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, δεν είναι δυνατόν να κινηθούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Τις διαφορές μας μπορούμε να τις λύσουμε μεταξύ μας όμως αυτό δεν συμβαίνει πως η Τουρκία θα κάνει πίσω η θα υποχωρήσει από τα δίκαια δικαιώματα της. Η Ελλάδα  εργαλειοποιεί  την Ε.Ε κι αυτό είναι μια λανθασμένη στρατηγική. Το να προσπαθείς να λύσεις τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας βάζοντας την Ε.Ε ως εργαλείο είναι μια προσέγγιση που από το ξεκίνημα της είναι καταδικασμένη τα αποτύχει.

Η Ελλάδα θα πρέπει να ξεφύγει από την στρατηγική αυτή και να σταματήσει τις μαξιμαλιστικές της απαιτήσεις. Εμεἰς μπορούμε να επιλύσουμε τα μεταξύ μας προβλήματα.

Τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας δεν είναι μόνο η ανατολική Μεσόγειος και το. Αιγαίο. Υπάρχουν θέματα όπως τα προβλήματα της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας στην Ελλάδα και η επιλογή των μουφτήδων μέσω εκλογών.  Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν έκαναν βήματα που να ικανοποιούν τις βασικές ελευθερίες και τα βασικά δικαιώματα.

Στο ζήτημα της μετατροπής του Καριγιέ Τζαμί ( Μονή της Χώρας) σε τέμενος και πάλι, είδαμε τις δηλώσεις της προέδρου της Ελλάδας. Αυτά δεν βοηθούν.

Διαπιστώνουμε πως η Ελλάδα πολλές φορές φέρνει στην επικαιρότητα τις μαξιμαλιστικές της θέσεις για τα νησιά και την ανατολική Μεσόγειο. Για να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα και οι κατάλληλες συνθήκες για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες θα πρέπει να εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις. Κυκλοφορούν έναν χάρτη Σεβίλλης. Εμείς από την αρχή αρνούμαστε αυτόν τον χάρτη. Δεν έχει καμία νομική, πολιτική ισχύ. Αυτός ο χάρτης έχει μόνο τις θέσεις της Ελλάδας.

Εμείς θέλουμε το Αιγαίο και την Μεσόγειο να γίνουν θάλασσες ειρήνης. Κι επιθυμούμε οι φυσικοί πόροι που θα προκύψουν από εκεί να διατεθούν στη διάθεση όλων.  Όταν το λέμε αυτό τονίζουμε πως δεν θα υποχωρήσουμε από τα συμφέροντα και τα δικαιώματα μας. Με την Ελλάδα πάντα θα μπορούσε να υπάρχουν διαβουλεύσεις. Διμερείς, ίσως με Ε.Ε ή μέσω χωρών ανατολικής Μεσογείου.  Δεν έχουμε βλέψεις στα δικαιώματα κανενός, όμως δεν θα επιτρέψουμε να καταπατήσουν τα δικαιώματα μας”.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz