Ana Sayfa Ελληνικά Νέα «Είμαστε «Τούρκοι» και απαιτούμε αυτό να γίνει σεβαστό»

«Είμαστε «Τούρκοι» και απαιτούμε αυτό να γίνει σεβαστό»

2
1

«Είμαστε «Τούρκοι» στη Δυτική Θράκη και απαιτούμε αυτό να γίνει σεβαστό.»

Πρόεδρος ABTTF: «Όπως ακριβώς η χώρα μας, μας έβλεπε ως «Τούρκους» από το 1923 έως το 1983, απαιτούμε να μας δει και πάλι ως «Τούρκους» καθώς αγωνιζόμαστε για αυτό.»

Ο Βουλευτής του Ν. Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ) ο Ευριπίδης Στυλιανίδης σε συνέντευξή του με τον Χρήστο Κώνστα στο ραδιόφωνο Politica 89.8, χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά δηλώσεις που στοχοποιούν την Τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης.

Ο Στυλιανίδης, αναφερόμενος στις πρόσφατες ελληνοτουρκικές εξελίξεις, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει μια τάση να «εργαλειοποιεί» ανθρώπινες ομάδες και προσπαθεί επίσης να το κάνει με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη (Δυτική) Θράκη.

Ο Στυλιανίδης τόνισε επίσης πως η Μειονότητα αποτελείται από Έλληνες πολίτες υποστηρίζοντας ότι η Τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να την μετατρέψει σε εθνική Μειονότητα, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο.

«Απαιτούμε η χώρα μας να μας δει και πάλι ως «Τούρκους» καθώς αγωνιζόμαστε για αυτό.»

 

Όσον αφορά το ζήτημα, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλήτ Χαμπίπ Ογλού, δήλωσε: «Ο βουλευτής της περιοχής μας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, επανέλαβε για άλλη μια φορά την επίσημη θέση της χώρας μας αρνούμενη την Τουρκική μας ταυτότητα και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα πατρίδα μας μας χρησιμοποιεί ως εργαλείο.

Όπως ακριβώς η χώρα μας, μας έβλεπε ως «Τούρκους» από το 1923 έως το 1983, απαιτούμε να μας δει και πάλι ως «Τούρκους» καθώς αγωνιζόμαστε για αυτό. Όμως στην πραγματικότητα, οι ηγέτες της χώρας μας είναι αυτοί που μας χρησιμοποιούν ως εργαλείο στα πλαίσια της εγχώριας πολιτικής.

Η χώρα μας μας χρησιμοποιεί για την πολιτική της έναντι της Τουρκίας παίζοντας με τα εθνικά συναισθήματα της κοινωνίας. Οι ενώσεις μας που περιέχουν την λέξη «Τουρκική» στην ονομασία τους έχουν απαγορευτεί λόγω αυτής της νοοτροπίας άρνησης προς εμάς, η οποία κυριαρχεί στο κράτος, στην πολιτική και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας και παραβιάζει τις αρχές της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.»

1 Yorum

  1. Millet vekilleri neiş yapıyolar millet bundan oy verdi onlara millettin ödedikleri vergilerlerle aldiklari bobol maaşlarla insanlarin haklarini savunmak için geldiler o koltuklara, akşamlari omeyhane senin otatil yeri benim diye verilmedi o oylar, işte bunlarin tamaminin sorgulanmasi lazim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz