Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Γερμανική βόμβα: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διασώσουμε την Ελλάδα

Γερμανική βόμβα: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να διασώσουμε την Ελλάδα

33
0

Οι πολιτικοί της ευρωζώνης δεν είναι υποχρεωμένοι να διασώσουν την Ελλάδα, καθώς η χώρα δεν αποτελεί πλέον σημαντικό συστημικό κίνδυνο για το ευρώ, είπε την Τετάρτη υψηλόβαθμο στέλεχος του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε ο Michael Fuchs την Τετάρτη στην εφημερίδα Rheinische Post, είπε ότι οι Έλληνες πολιτικοί δεν μπορούν να «εκβιάζουν» τους εταίρους τους στην ευρωζώνη.

«Εάν ο Αλέξης Τσίπρας του ελληνικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ νομίζει ότι μπορεί να περιορίσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας, τότε η τρόικα θα πρέπει να περικόψει τα δάνεια προς την Ελλάδα», είπε.

«Οι εποχές που έπρεπε να διασώσουμε την Ελλάδα έχουν τελειώσει. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για πολιτικούς εκβιασμούς. Η Ελλάδα δεν είναι πλέον συστημικά σημαντική για το ευρώ».

Είναι η πρώτη φορά μετά την προκήρυξη εκλογών στην Ελλάδα που υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος προειδοποιεί ότι η οικονομική βοήθεια προς τη χώρα μπορεί να διακοπεί εάν δεν εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του μνημονίου.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz