Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Βίντεο με τις θρησκευτικές ελευθερίες της Τουρκικής Κοινωνίας της Δ. Θράκης

Βίντεο με τις θρησκευτικές ελευθερίες της Τουρκικής Κοινωνίας της Δ. Θράκης

6
0

Βίντεο από την  ABTTF σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες της Τουρκικής Κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF), την τουρκική κοινωνία της Δυτικής Θράκης με τα τρέχοντα γεγονότα και τις τελευταίες εξελίξεις στη Δυτική Θράκη μέσω σε βίντεο στην αγγλική γλώσσα μεταφέρει στον κόσμο. Ταυτόχρονα, με τα βίντεα που προετοιμάζονται, στοχεύει στην καλύτερη εισαγωγή τα έθιμα και των παραδόσεων της Δυτικής Θράκης και των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό πρώτο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF)  μοιράστηκε το βίντεο που είχε ετοιμάσει με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης με το κοινό σε όλους τους λογαριασμούς των κοινωνικών μέσων τον Ιούνιο. Το βίντεο περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προβλέπει την αναδιάρθρωση τα γραφεία των Μουφτείων στη Δυτική Θράκη της Ρόδοπης, της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου, που εγκρίθηκε στις 11 Ιουνίου 2019,  το νόμο των 240 Ιμάμηδων και την  Έκθεση Θρησκευτικής Ελευθερίας της ΗΠΑ του 2018 για την Ελλάδα.

Το βίντεο του Ιουνίου περιλαμβάνει το προεδρικό διάταγμα, το οποίο μεταμόρφωσε τα Μουφτεία της Ροδόπης, της Ξάνθης και του Διδυμοτείχου σε κοινά κρατικά γραφεία, τα οποία πρέπει να είναι αυτόνομα στη Δυτική Θράκη σύμφωνα με τη Συνθήκη της Αθήνας του 1913 και τη Λωζάνη του 1923. Το διάταγμα που εγκρίθηκε στις 11 Ιουνίου 2019 περιορίζει τις εξουσίες των Μουφτείων. Με το διάταγμα τα γραφεία των μουφτειών της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης θα είναι απόλυτα συνδεδεμένα με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και μετατρέπονται σε απλά κυβερνητικά γραφεία.

Το βίντεο παρέχει επίσης ενημερωμένες πληροφορίες για το νόμο ”240 Ιμάμηδων” εξακολουθεί να ισχύει και να εφαρμόζεται με επιμονή από την ελληνική κυβέρνηση εδώ και πολλά χρόνια παρά όλες τις αντιρρήσεις της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης. Τέλος, τον Ιούνιο του 2019, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε την απόφαση να διορίσει 120 θρησκευτικούς δασκάλους (ιεροδιδάσκαλος) για να εργαστούν στη Δυτική Θράκη με σύμβαση εργασίας διάρκειας 9 μηνών. Στο βίντεο, ο διορισμός θρησκευτικών καθηγητών στη Δυτική Θράκη από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρεται ότι παραβιάζει την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης.

Ένα άλλο θέμα που συμπεριλήφθηκε στο βίντεο είναι η Έκθεση Θρησκευτικής Ελευθερίας της ΗΠΑ του 2018 για την Ελλάδα η οποία δίνει επιφανειακά και ελλιπή ζητήματα στα προβλήματα της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης. Η έκθεση του 2017 αναφέρει ότι ο πληθυσμός του τουρκικού πληθυσμού της Δυτικής Θράκης είναι μεταξύ 100 και 120 χιλιάδων, ενώ η φετινή έκθεση υποστηρίζει ότι ο πληθυσμός της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης είναι περίπου 100 χιλιάδες. Επίσης στην έκθεση πήρε μέρος, οτι η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε να διορίζει μουφτήδες λόγω τη σαρία , αλλά η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης αντιτίθεται στην πρακτική αυτή και ζητά την άμεση εκλογή μουφτήδων από τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Εντούτοις, δεν αναφέρεται το Προεδρικό Διάταγμα που τάσσεται πλήρως εναντίον της τουρκικής κοινωνίας της Δυτικής Θράκης, το οποίο προβλέπει την αναδιάρθρωση την αυτόνομη δομή των Μουφτείων στη Δυτική Θράκη και τις συνδέει με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε και να μοιραστείτε το τρέχον βίντεο ειδήσεων του Ιουνίου από τους λογαριασμούς Facebook και Youtube της ABTTF στα κοινωνικά μέσα. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στο κανάλι του Youtube της ABTTF και να παρακολουθήσετε τα βίντεα που θα μοιραστούμε για τη Δυτική Θράκη και την ABTTF.

Facebook: https://www.facebook.com/939989616164959/videos/406301006665739/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=idNnwA9baa0&feature=youtu.be

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz