Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Αχμέτ Καρά: «Δεν μπορείτε να κλείσετε τα Μειονοτικά μας σχολεία σύμφωνα με...

Αχμέτ Καρά: «Δεν μπορείτε να κλείσετε τα Μειονοτικά μας σχολεία σύμφωνα με το μυαλό σας»

0
0

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοριών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης κ. Αχμέτ Καρά, έστειλε ένα ισχυρό και αποφασιστικό μήνυμα στην Αθήνα, λέγοντας: “Δεν μπορείτε να κλείσετε τα σχολεία της Μειονότητας μας σύμφωνα με το μυαλό σας”.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοριών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης κ. Αχμέτ Καρά, έκανε σημαντικές δηλώσεις και προειδοποίησε την Αθήνα σχετικά με το κλείσιμο των Μειονοτικών σχολείων.

Ο Πρόεδρος κ. Καρά στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στην Αθήνα είπε, «Δεν μπορείτε να εξισώσετε τα Μειονοτικά σχολεία μας με τα δημόσια σχολεία, δεν μπορείτε να τα κλείσετε σύμφωνα με το μυαλό σας. Επειδή το κλείσιμο και η ορισμένη λειτουργία των Μειονοτικών σχολείων είναι ξεκάθαρα θέμα της Μειονότητας που πρέπει να το συζητήσετε και με την Μειονότητα».

Ο Πρόεδρος κ. Καρά τόνισε ότι οι πρακτικές της Ελλάδας σχετικά με την εκπαίδευση της Μειονότητας, είναι αντίθετες με τις διεθνές και διμερές συμφωνίες και ότι δεν είναι δυνατόν οι νόμοι που θεσπίστηκαν πιο αργότερα να αγνοούν τις υπάρχουσες συμφωνίες.

Ο κ. Αχμέτ Καρά χρησιμοποίησε συνοπτικά τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Δεν μπορείτε να κλείσετε τα Μειονοτικά μας σχολεία σύμφωνα με το μυαλό σας»

«Το άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει σαφώς ότι οι διεθνείς συμφωνίες είναι υπεράνω τον νόμων. Επομένως, δεν έχετε την ευκαιρία να καταργήσετε με κάποιο τρόπο οποιαδήποτε διμερή συμφωνία που έχει υπογραφεί από οποιονδήποτε νόμο, ούτε έχετε το δικαίωμα.

Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για αυτές τις αποφάσεις. Θα θέλαμε να εκφράσουμε ότι δεν πρόκειται για μια καλόπιστη συμπεριφορά. Ο νόμος αριθ. 695 είναι μια διάταξη που υπονομεύει την εκπαίδευση της Μειονότητας. Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, διορίζονται εκπαιδευτικοί στα σχολεία. Αυτό είναι αντίθετο με διμερείς συμφωνίες.

Ακόμα και το γεγονός ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης αισθάνεται την ανάγκη να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου για πρώτη φορά πριν από τη νέα σχολική χρονιά είναι στην πραγματικότητα μια εκδήλωση ενοχής. Εδώ προσπαθούν σαφώς και ξεκάθαρα να παραπλανήσουν το κοινό. Έχουμε έναν πολύ σαφή ισχυρισμό. Δεν μπορείτε να εξισώσετε τα Μειονοτικά σχολεία μας με τα δημόσια σχολεία, δεν μπορείτε να τα κλείσετε μόνοι σας. Διότι το κλείσιμο και η ορισμένη λειτουργία των Μειονοτικών σχολείων είναι ξεκάθαρα θέμα της Μειονότητας. Επομένως, εάν πάτε να κλείσετε τα σχολεία χωρίς καν να κάνετε διάλογο με αυτούς τους ανθρώπους, θα ενεργείτε εντελώς ενάντια στο νόμο. Επομένως, σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με μια διοίκηση που δεν έχει καλές προθέσεις.

Ως Μειονότητα, έχουμε προβλήματα σχετικά με την εκπαίδευση. Το άρθρο 28 του Ελληνικού Συντάγματος αναφέρει σαφώς ότι οι διεθνείς συμφωνίες είναι υπεράνω του νόμου. Επομένως, δεν έχετε την ευκαιρία να καταργήσετε με κάποιο τρόπο οποιαδήποτε διμερή συμφωνία που έχει υπογραφεί από οποιονδήποτε νόμο, ούτε έχετε το δικαίωμα. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα. Σε όλα τα Μειονοτικά σχολεία, οι Σχολικές Εφορίες Μειονοτικών Σχολείων, έχουν το δικαίωμα να συνάψουν οποιαδήποτε σύμβαση με οποιονδήποτε εκπαιδευτικό στο Τουρκικό πρόγραμμα σπουδών. Αυτό ισχύ στη Συνθήκη της Λωζάνης καθώς και στις διμερείς συμφωνίες. Αυτό εφαρμόστηκε με αυτόν τον τρόπο περίπου μέχρι τα μέσα του 1972. Η μεγαλύτερη επιθυμία μας ως Ένωσης Εφοριών Μειονοτικών Σχολείων Δυτικής Θράκης είναι να διασφαλίσουμε ότι κανένα σχολείο της Μειονότητας δεν θα κλείσει κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Θα παλέψουμε όλη μαζί για αυτό».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz