Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΔΑΝΙΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΔΑΝΙΟΥ – ΜΑΝΔΡΑΣ

21
0

Υπογράφηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουνίου 2001 στην Αλεξανδρούπολη, η σύμβαση για την κατασκευή του Τμήματος Αρδανίου – Μάνδρας του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο από την διευθύντρια Εποπτείας Έργων Ανατολικού Τομέα Εγνατίας Οδού ΑΕ, Φανή Αντωνίου και τον εκπρόσωπο της ΑΕΓΕΚ Κώστα Ιωάννου, παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη, της Αντιπεριφειάρχη Έβρου Γεωργίας Νικολάου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Ούστογλου.

Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, όπως επίσης οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΠΕ Έβρου Μαρία Γκουγκουσκίδου, Λίτσα Κουκουβέλα και Γιάννης Κανελάκης, όπως επίσης και διευθυντής Περιφερειακής Υπηρεσίας Κομοτηνής της Εγνατίας Οδού Δημήτρης Γεράρδης.

Το συγκεκριμένο έργο (Αρδανίου – Μάνδρας) είναι μήκους 37,5 χλμ και η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει:

Την κατασκευή δυο οδικών παρακάμψεων οικισμών: Παράκαμψη Προβατώνα, μήκους 3,90 χλμ. και Παράκαμψη Κορνοφωλιάς, μήκους 3,8 χλμ. περίπου.

Την κατασκευή δέκα ανισόπεδων κόμβων (Πέπλου, Θυμαριάς, Προβατώνα, Φυλακτού, Λύρας – Λαγυνών, Δαδιάς, Κορνοφωλιάς, Νότειος Σουφλίου, Βόρειος Σουφλίου, Μάνδρας) με την κατάργηση των υφιστάμενων. Ο χρονικός ορίζοντας περαίωσης του έργου είναι 36 μήνες.

«Είναι μια σημαντική στιγμή, καθώς ικανοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας, η κατασκευή του Τμήματος Αρδανίου – Μάνδρας με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των συμπολιτών μας. το έργο είναι σε πλήρη εναρμόνιση με τον περιφερειακό αναπτυξιακό σχεδιασμό, δηλαδή ν’ αναδείξουμε την περιφέρειά μας και κύρια το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με συνδυασμένες μεταφορές σ’ ένα σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο μετακίνησης των εμπορευμάτων» ανέφερε ο Περιφερειάρχης, τονίζοντας ότι η επιλογή του συγκεκριμένου έργου σηματοδοτεί τις προτεραιότητες της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γιαννακίδης ενημέρωσε ότι καταβάλλονται οι απαιτούμενες προσπάθειες με στόχο ν’ αρθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να προκύψει η αποκατάσταση ανάδοχου στο έργο που καρκινοβατεί και αφορά στον δρόμο Μάνδρα – Ψαθάδες.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 86.100.000 ευρώ, το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ ΑΜ-Θ.

Η κ. Αντωνίου εξήγησε ότι πρόκειται για κλειστή οδό ταχείας κυκλοφορίας με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση. επίσης, στις εργολαβίες περιλαμβάνεται και παράπλευρο οδικό δίκτυο μήκους 55 χλμ. καθώς και την αναβάθμιση του οδοστρώματος της κύριας αρτηρίας στα σημεία που υπάρχουν σημαντικές φθορές.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz