Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Το ΥΠΕΞ περί απόφασης της Ελλάδας για πολιτικό άσυλο

Το ΥΠΕΞ περί απόφασης της Ελλάδας για πολιτικό άσυλο

27
0

Το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε στη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν από τους 8 πραξικοπηματίες στην Ελλάδα.

Η Τουρκία αντέδρασε στην απόφαση χορήγησης πολιτικού ασύλου σε έναν από τους πραξικοπηματίες της τρομοκρατικής οργάνωσης FETÖ στην Ελλάδα.

Οι 8 πραξικοπηματίες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία στις 15 Ιουλίου 2016, διέφυγαν στην Ελλάδα.

Στην ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών τονίστηκε ότι η απόφαση της Ελλάδας απέδειξε για άλλη μια φορά ότι η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες και τους αγκαλιάζει.

Από την άλλη το ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι με τη σχετική απόφαση παρεμποδίστηκε η εκδίκαση των πραξικοπηματιών στην Τουρκία από την πλευρά της Ελλάδας οι οποίοι οι πραξικοπηματίες εκείνη τη βραδιά είχαν ως στόχο την δημοκρατική τάξη, τις δυνάμεις ασφαλείας και τους Τούρκους πολίτες.

Επίσης τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν συμπεριφέρθηκε στα πλαίσια της συμμαχικής χώρας, δεν είναι σε συνεργασία επίσης δεν παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη σχετικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των τρομοκρατών.

Τέλος έγινε αναφορά στο ότι η Τουρκία πιστεύει πως η απόφαση ελήφθη με πολιτικά κίνητρα η οποία θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις και τη συνεργασία των δύο χωρών σε περιφερειακά θέματα. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz