Ana Sayfa Ελληνικά Νέα ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΑΡΝΙΤΣ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΔΟΥΚΑΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΣΑΡΝΙΤΣ

26
0

Η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου και τα μέλη του Δ.Σ του νεοϊδρυθέντος “Συλλόγου Γυναικών Μικρό Δουκάτου” επισκέφτηκαν τον Γενικό Πρόξενο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρνίτς.

Γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο που απέχει 10 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή ενώθηκαν για να αναπτύξουν κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως το Δ.Σ. των άλλων συλλόγων μας, έτσι και αυτό κάνει μια σειρά από συναντήσεις. Σε μια από αυτές επισκέφτηκαν τον Γενικό Πρόξενο στην Κομοτηνή κ. Μουσταφά Σαρνίτς. Μετά την επίσκεψη μιλώντας στην εφημερίδα Μπιρλίκ η πρόεδρος Βιλντάν Μεχμέτογλου είπε τα εξής :

“22 γυναίκες από το Μικρό Δουκάτο ιδρύσαμε έναν νέο σύλλογο. Εγώ η Βιλντάν Μεχμέτογλου ως πρόεδρος μαζί με τις 7 φίλες μου θα προσπαθήσουμε να διοικήσουμε το σύλλογο κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το όνομα του συλλόγου μας είναι “Σύλλογος Γυναικών Μικρού Δουκάτου” και για πρώτη φορά ιδρύεται σύλλογος στο Μικρό Δουκάτο. Πρώτη μας δραστηριότητα θα είναι να οργανώσουμε ένα πικνίκ προς την κυρία Εσίν και μετά θα συνεχίσουμε με άλλες εκδηλώσεις”

 

Ο πρόξενος Σαρνίτς σχολιάζοντας από την πλευρά του την επίσκεψη είπε:

 

Μουσταφά Σαρνίτς:

“Θέλω να εκφράσω την μεγάλη μου ικανοποίηση για αυτήν την επίσκεψη. Συνεχάρησα την πρόεδρο Βιλντάν και τα μέλη του συλλόγου. Είδα ότι πραγματικά είναι ενθουσιασμένες. Ο ενθουσιασμός για την ίδρυση του νέου συλλόγου φαινόταν στο πρόσωπο τους. Συζητήσαμε όλοι μαζί. Τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες. Για μια ακόμη φορά με την ίδρυση αυτού του συλλόγου σε αυτό το μικρό χωριό, αποδεικνύεται το πόσο δυνατές και ανιδιοτελείς είναι οι γυναίκες της μειονότητας, και το τι μπορούνε να πετύχουν όταν θέλουν.

Πραγματικά πρόκειται για μια σημαντική κίνηση. Διότι το Μικρό Δουκάτο είναι ένα χωριό στα 9 χιλιόμετρα από την Κομοτηνή με λίγους κατοίκους από τη μειονότητα. Εντέλει το να υπάρχει μια τέτοια κίνηση σε τόσο μικρό χωριό είναι σημαντικό. Ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το τι μπορούνε να κάνουν την επόμενη περίοδο. Είδα πως είναι σε επαφή με την σύζυγο μου Εσίν, και πως επιθυμούνε να την καλέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να οργανώσουν εκδηλώσεις σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο και τελικά αυτός ο σύλλογος πρέπει να γεμίσει.

Είναι σημαντική η δημιουργία συλλόγων. Η οργανωμένη κοινωνία πάντα διασφαλίζει κέρδος. Υπό αυτή την έννοια τους ευχήθηκα να έχουν επιτυχίες και να φανούνε επωφελείς”

Ως εφημερίδα Μπιρλίκ συγχαίρουμε όλους όσους ίδρυσαν και στηρίζουν το σύλλογο, και επιθυμούμε να αναφέρουμε πως θα είμαστε αρωγοί τους όποτε το ζητήσουν.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz