Ana sayfa Ελληνικά Νέα «Τουριστικοί Προορισμοί της Τουρκίας & Συνεργασία Τουρκίας – Ελλάδας στον τομέα του...

«Τουριστικοί Προορισμοί της Τουρκίας & Συνεργασία Τουρκίας – Ελλάδας στον τομέα του Τουρισμού»

22
0

Ενδιαφέροντα στοιχεία ακούστηκαν όσον αφορά στις ελληνοτουρκικές τουριστικές σχέσεις, στο πρόσφατο workshop με τίτλο «Τουριστικοί Προορισμοί της Τουρκίας & Συνεργασία Τουρκίας – Ελλάδας στον τομέα του Τουρισμού» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τhe Met» στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας από τη Βόρειο Ελλάδα και την Τουρκία σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα, με την υποστήριξη των: TÜRSAB, Turkish Airlines, The Met Hotel καθώς και της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης.

Στόχος αυτού του workshop ήταν να γίνουν παρουσιάσεις προορισμών της Τουρκίας (Ανδριανούπολη, Τσανάκκαλε, Καππαδοκία, καθώς και πολιτιστικοί και γαστρονομικοί προορισμοί στην ΝΑ Τουρκία) στους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες και στην συνέχεια Έλληνες και Τούρκοι επαγγελματίες του τουρισμού να τα πουν μεταξύ τους σε κατ’ ιδίαν (Β2Β) συναντησεις εξετάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας..

Για τα λεγόμενα του Τούρκου προξένου στην Θεσσαλονίκη Τουγρούλ Μπιλτεκίν και του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη που δημιούργησαν έντονη αίσθηση στο ακροατήριο αναφερθήκαμε σε χθεσινή ανάρτηση.

«Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι δύο γείτονες χώρες, με πολλά κοινά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερα καλές σχέσεις συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού», δήλωσε κατά την εναρκτήρια ομιλία της η Asli Aksungur Aκόλουθος Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκικής Πρεσβείας στην Αθήνα και ζήτησε συνεργασία προκειμένου να δημιουργηθούν κοινά τουριστικά πακέτα για προώθηση στις ξένες αγορές.

Ο διευθυντής των Τουρκικών Αερογραμμών στην Θεσσαλονίκη Ουτκού Γιαζάν αφού αναφέρθηκε στην ανοδική πορεία της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη που έφτασε να διακινεί πάνω από 150 χιλιάδες επιβάτες το χρόνο είπε πως οι Τούρκοι τουρίστες στην Βόρεια Ελλάδα είναι μόλις το 10% από αυτό που θα μπορούσε να είναι. Τόνισε ωστόσο πως χρειάζεται οργανωμένη προσπάθεια και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων για να φτάσει στις πραγματικές δυνατότητες.

Η Ελένη Βραζιτίκου στέλεχος των Τουρκικών Αερογραμμών έκανε παρουσίαση της αλματώδους πορείας της εταιρείας ενώ η Γκουλμπέρκ Ασγιαπάρ, στέλεχος της TURSAB (Ένωση Τουριστικών Γραφείων Τουρκίας) έκανε μια εντυπωσιακή παρουσίαση της Τουρκίας ως τουριστικού προορισμού αλλά και των προσπαθειών που κάνει για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Όπως είπε η κα Ασγιαπάρ, «Η προσέλευση επισκεπτών από την Ελλάδα στην Τουρκία και αντίστροφα, αυξάνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Φέτος ο αριθμός των Τούρκων επισκεπτών στην Ελλάδα αναμένεται να φθάσει σχεδόν το ένα εκατομμύριο. Η Ελλάδα είναι μετά την Γεωργία η δεύτερη χώρα με τους περισσότερους Τούρκους Τουρίστες. Παράλληλα οι Έλληνες επισκέπτες αυξήθηκαν κατά 18% το 2014 και ανήλθαν σε οκτακόσιες τριάντα μία χιλιάδες (830.841) κατατάσσοντας την Ελλάδα στη 10η θέση μεταξύ των χωρών που επισκέπτονται την Τουρκία».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, Βύρων Θεολόγης κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε ότι πρωτοβουλίες όπως η σημερινή διοργάνωση συμβάλλουν σημαντικά στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος τόσο για την Ελλάδα όσο και την Τουρκία.

Τη δική του οπτική της Καππαδοκία ως τουριστικό προορισμό, έδωσε ο δημοσιογράφος- παρουσιαστής Χρ. Νέζος μιλώντας με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για την περιοχή, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής «Ταξιδεύοντας».

Την ολοκλήρωση των εργασιών της εκδήλωσης ακολούθησαν συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι από 40 τουριστικά γραφεία από Τουρκία και Β. Ελλάδα, που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ανταλλάξουν προτάσεις σχετικά με την αύξηση της προσέλευσης τουριστών από τις περιοχές αυτές.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here