Ana Sayfa Ελληνικά Νέα Τα «μαζεύουν» στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω DEB

Τα «μαζεύουν» στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω DEB

29
0

Μετά το «κράξιμο» για την παρουσία Μουσταφά- Αϊχάν στις εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή

-Μ. Μουσταφά: «Δημοκρατία έχουμε κι ο καθένας μπορεί να τοποθετείται»

-Χ. Ζεϊμπέκ: «Δεν με κάλεσαν αλλά δεν θα πήγαινα έτσι και αλλιώς»

-Γ. Χατζηθεοδώρου: «Κόμμα εξαρτημένο από συμφέροντα το DEB»

Μουδιασμένη και με σαφή διάθεση να πέσουν οι τόνοι εμφανίζονται οι μειονοτικοί βουλευτές και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την επαύριο της απίστευτης επίθεσης που δέχθηκαν μέσω ανακοινώσεων τόσο από το κόμμα DEBόσο και από την αυτοαποκαλούμενη «Τουρκική Νεολαία» οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη, κύριοι Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καραγιουσούφ γιατί… τόλμησαν να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή…

Ο κ. Μουσταφά ήταν μάλλον λακωνικός στις δηλώσεις του στην «Θ» τονίζοντας ότι: «Έχουμε Δημοκρατία και ο καθένας είναι ελεύθερος να τοποθετηθεί όπως νομίζει», συμπληρώνοντας ότι για το θέμα που έχει δημιουργηθεί θα υπάρξει συνολική ανακοίνωση από το κόμμα που θα καλύπτει και τους δυο βουλευτές.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ παρατήρησε πως: «Είμαστε πολιτικοί και ο καθένας λειτουργεί έτσι όπως νομίζει καλύτερα. Εγώ πάντως δεν είχα προσκληθεί στις αντίστοιχες εκδηλώσεις αλλά και να με είχαν καλέσει δεν θα πήγαινα γιατί πιστεύω ότι οι γενοκτονίες δεν είναι δουλειά των πολιτικών αλλά των ιστορικών».

Τέλος, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη, κ. Γιώργος Χατζηθεοδώρου, επισήμανε ότι: «Το DEB είναι ένας μικρό πολιτικό κόμμα με μη πολιτική συμπεριφορά αφού άλλοτε στηρίζει συμφέροντα εντός της χώρας, όπως π.χ. του υποψήφιους της ΝΔ στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, κι άλλοτε στηρίζει συμφέροντα έξω από αυτήν…»

Μ. ΜΟΥΣΤΑΦΑ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ»

Αναλυτικότερα και ερωτηθείς ο κ. Μουσταφά για το πώς κρίνει την δι’ ανακοινώσεως επίθεση που δέχθηκε από μειονοτικούς κύκλους αλλά και για το αν η παρουσία τους στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις ήταν συνειδητή, απάντησε λέγοντας ότι: «Σε πρώτη φάση οι σύλλογοι και οι φορείς που εξέδωσαν αυτές οι ανακοινώσεις θα ήταν χρήσιμο να ρωτηθούν για το τι σκέφτονται για όλα αυτά που αναφέρουν. Από εκεί και πέρα ο καθένας λέει αυτά που πιστεύει. Δημοκρατία άλλωστε έχουμε και ο καθένας μπορεί να τοποθετείται. Η περιοχή μας έχει ιδιαιτερότητες που τις γνωρίζουμε όλοι και γι’ αυτό το λόγο θα υπάρξει κεντρικά ανακοίνωση που θα μοιραστεί σε όλους και στις δύο γλώσσες, ελληνικά και τουρκικά, που να καλύπτει και τους δύο βουλευτές της Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ. Εν όψει λοιπόν αυτής της ανακοίνωσης δεν θα ήθελα να προσθέσω κάτι περισσότερο»

Χ. ΖΕΪΜΠΕΚ: «ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΚΑΛΟΥΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ»

Εκτός όμως από τον κ. Μουσταφά, που ήταν άλλωστε και ο στόχος των αιχμηρών ανακοινώσεων μαζί με τον κ. Καραγιουσούφ, μάλλον ξαφνιασμένος αλλά και σχετικά μουδιασμένος ήταν και ο κ. Ζεϊμπέκ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επίθεση που δέχθηκαν οι δύο μειονοτικοί συνάδελφοί του στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε ότι: «Παρόλο που πιστεύω ότι κατ’ αρχήν δεν μυ πέφτει εμένα και πολύς λόγος στο θέμα αυτό, αφού αφορά τους ίδιους τους συντρόφους, αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι πως όλοι είμαστε πολιτικοί και κάνουμε κάποιες επιλογές και κρινόμαστε από τον κόσμο για τις κινήσεις που κάνουμε. Προσωπικά δεν θέλω να δώσω μεγαλύτερη διάσταση στο ζήτημα αυτό. Εγώ δεν ήμουν καλεσμένος αλλά και να ήμουν δεν θα πήγαινα κάτι που το λέω ξεκάθαρα γιατί πιστεύω ότι οι γενοκτονίες δεν είναι υπόθεση τν πολιτικών αλλά των ιστορικών, κάτι που είναι και η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πάντως προσωπική επιλογή του καθενός να συμμετέχει ή να μην συμμετέχει σε κάποια πράγματα και μετά οι εμπλεκόμενοι να αποδοκιμάσουν ή να επιδοκιμάσουν τις κινήσεις τους. Βέβαια έτσι όπως παρουσιάζεται το θέμα στο τέλος ο κόσμος θα καταλάβει ότι δέχθηκαν ακόμη και σωματική επίθεση οι δύο σύντροφοι βουλευτές…! Στη δημοκρατία υπάρχει πιστεύω η σχετική ανοχή σε τέτοια πράγματα. Σε τελική ανάλυση αυτό που έγινε ήταν να πάνε σε μία εκδήλωση οι δύο σύντροφοι, οι συγκεκριμένοι σύλλογοι να βγάλουν μία ανακοίνωση όπου δηλώνουν πως διαφωνούν με αυτό και τίποτε παραπάνω… Στην Θράκη ζούμε και συμβαίνουν πολλά περίεργα… Ακόμη και συντηρητικοί κύκλοι που μέχρι πριν δύο εβδομάδες χτυπούσα τους δύο βουλευτές σαν υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έρχονται να τους… υπερασπιστούν κιόλας κάνοντας λόγο για επιθέσεις κλπ. Ο καθένας έχει την δική του άποψη, υπάρχει η άποψη του κόμματος για τις γενοκτονίες και ο καθένας κάνει τις επιλογές του σαν δημοκρατικοί άνθρωποι που είμαστε. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν χρειάζεται να τραβηχτεί περισσότερο αυτή η υπόθεση και θα πρέπει όλο αυτό να τελειώνει. Ό,τι έγινε, έγινε και ο κόσμος θ’ αποφασίσει αν ήταν σωστό ή λάθος. Κάνει ζημιά σε όλους το να χρησιμοποιούμε αυτό το ζήτημα σαν πολιτική σκοπιμότητα»

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: «ΚΟΜΜΑ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ DEB»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει όλα τα παραπάνω ο κ. Χατζηθεοδώρου δήλωσε πως: «Νομίζω ότι το DEB είναι ένα μικρό συστημικό κόμμα που εξαρτάται από τα συμφέροντα κάποιων παραγόντων. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να είναι είτε κόμματα της Δεξιάς, όπως έγινε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές όπου νομίζω  η Νέα Δημοκρατία στηρίχθηκε από το DEBφοβούμενη τη μειονότητα αλλά ίσως κι από την άλλη πλευρά. Δεν θα μπω στην λογική να σχολιάσω αν έπρεπε ή όχι να πάνε οι βουλευτές στην συγκεκριμένη εκδήλωση. Ο καθένας κρίνεται από την στάση του και τις κινήσεις που κάνει κάθε φορά. Είναι ένα καθαρά πολιτικό ζήτημα κι από εκεί και πέρα το κρίνει ο λαός».

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz